ÖVP'nin Türk adayı: 'Avusturyalılardan daha fazla entegre oldum'   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 02-06-2008 (10:56)   Son Mesaj: 02-06-2008 (10:56)    Cevap: 0    Gösterim: 1043  

    02-06-2008

    ÖVP'nin Türk adayı: 'Avusturyalılardan daha fazla entegre oldum'

    Erwin Pröll kafasından geçeni söylüyor, göçmenler konusunda da. Bu yüzden ÖVP’li 35 adayın tanıtılması oldukça şaşkınlık yarattı. Adaylar arasında tanınmış partililerin yanı sıra dokuz partisiz de yer alıyor. Eyalet listesinde Türk kökenli ilk aday pizzacı Halil Ersoy.


    Krems’te yaşayan 60 yaşındaki Ersoy için Erwin Pröll ve 9 Mart’taki eyalet seçimleri için aday olmak bir ‘’şeref’’. Ersoy kendisinin göçmen oylarını çekmek için listeye alındığını sanmıyor. Erwin Pröll’ün onu güçlü yanlarından dolayı adaylar arasına aldığını söylüyor. Ersoy ‘’sıcakkanlılık, dürüstlük, fazilet’’ diye özellikleri sayıyor ve ‘’Ben hayatımda hiç riyakar olmadım’’ diyor. 1970’ten beri Avusturya’da yaşayan aday, önceden Almanca öğrendiğini belirtiyor ve ‘’Ben bazı Avusturyalılardan daha fazla entegre oldum’’ diyor.


    Eyalet Başkanı da muhtemelen böyle düşünüyor: ‘’Halil Ersoy entegrasyonun nasıl olabileceği, ya da olması gerektiğine güzel bir örnek’’ diyen Pröll, ‘’ Burada kendini bizim alışkanlıklarımıza göre yönlendirmeye hazır olanlara yer var, olmayanlara yok’’ diyor.


    Ersoy’un eyalet meclisinde bir sandalyeye sahip olup olmayacağı henüz belli değil. Pröll’ün ilk sırada yer aldığı eyalet listesinde onu yardımcıları, eyalet meclisi üyeleri, eyalet meclisi başkanı, meclis grubu başkanı ve eyalet genel sekreteri izliyor. Geri kalan adaylar alfabetik sıraya göre yer alıyor ve hepsi ‘’eş düzeyde’’. Tercihli oylar belirleyici olacak. Ancak VP’nin kimlerden oluşacağı bu yıl da yine parti yönetimi tarafından tespit edilecek.




    ÖVP'nin Türk adayı: 'Avusturyalılardan daha fazla entegre oldum' Yorumları