Ruslar hezimetin acısını sivillerden çıkarıyor   Konuyu açan: mhmt   İlk Mesaj: 02-02-2008 (21:15)   Son Mesaj: 02-02-2008 (21:15)    Cevap: 0    Gösterim: 611  

    02-02-2008

    Ruslar hezimetin acısını sivillerden çıkarıyor

    Ruslar hezimetin acısını sivillerden çıkarıyor

    Rus işbirlikçisi sözde Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov, ülkedeki direnişçi grupları yok ettiklerini savunurken, işgalci Rus birliklerine yönelik saldırı haberleri Çeçenistan’ın her bir yanından gelmeye devam ediyor. İşgalciler asker kayıplarının artmasıyla hırçınlaşarak köylere bomba yağdırıyor ve değişik bölgelerde mücahitlere yardım ettikleri ve lojistik destek verdikleri gerekçesi ile sivil insanlara baskıları arttırarak onları tutsak ediyor.

    Çeçen-Online haber portalında yer alan bilgilere göre, mücahitlerce Açhoy-Martan bölgesindeki Bamut köyü civarlarında konuşlanan işgalci Rus askerlerine karşı büyük çaplı operasyon düzenledi. Mücahitler saldırıda ağır makineli silahlar, roket atarlar ve havan topları kullandılar. Çatışmayla ilgili bilgi veren Rus birlikleri, kayıplarını 1 ölü, 3 yaralı olarak bildirmesine karşın, mücahitlerin açıklamalarına göre işgalcilerin kayıpları çok daha fazla. Direnişçilerin bildirdiği haberlere göre en az 10 işgalci Rus askerinin ölmüş olabileceği, bir o kadarının da yaralı olduğu ve 1 askeri aracın yok edildiği ifade edildi. Çatışmalardan sonra mücahitlerin ormanlık alana kayıp vermeden çekildiği belirtilirken, ağır kayıplar veren işgalci Rus askerlerinin korku ve panik içerisinde bölgeyi havan ve top atışına tuttuğu belirtildi.

    Adeta kayıplarının acısını sivillere saldırarak çıkartmak isteyen işgalcilerin bombaları Gehi kasabasına yönlendirildi. Köye yaklaşık 20 adet bomba düştüğü bildirildi. Hafif şekilde yaralananların olduğu, bombalamalarda 6 evin isabet aldığı, çok sayıda evin de hasar gördüğü ifade edildi. Bombardıman sonucu Gehi ve komşu köy Valerik'in elektrik ve gazı da kesildi.

    Öte yandan, Çeçenistan'ın değişik bölgelerinde artan direnişi kıramayan işgalci ve yandaşları, direnişçilerle bağlantılı oldukları suçlamasıyla sivillere yönelik operasyonlar başlattı. Son 2 gün içerisinde yaklaşık 10 sivilin tutuklandığı, bu kişilerin direnişçileri evlerinde barındırıp ilaç, elbise ve yiyecek temin etmek, işgalci güçlerin yer ve hareketleri hakkında bilgi sağlamakla suçlandığı ifade edildi.
    ..................

    selametle...




    Ruslar hezimetin acısını sivillerden çıkarıyor Yorumları