ögrencilerden kaynasma yemegi   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 01-22-2008 (11:59)   Son Mesaj: 01-22-2008 (11:59)    Cevap: 0    Gösterim: 1056  

    01-22-2008

    ögrencilerden kaynasma yemegi

    Türkiye Nürnberg Başkonsolosu Kartal, BaTISA`nın Kuzey Bavyeralı Türk Üniversite Öğrencileri ile kaynaşma yemeğinde buluştu

    ögrencilerden kaynasma yemegi

    BAYREUTH - 2003 senesinde kurulan Bayreuth Turkish-International Student Association (BaTISA), Türk öğrencilere Nachhilfe dersi verdikleri Stadtteilbüro St. Georgen binasında Kuzey Bavyeralı Türk Üniversite Öğrencilerine kaynaşma yemeğin düzenledi. Bayreuth`taki arkadaşlarının daveti üzerine Nürnberg, Erlangen, Bamberg ve Regensburg`da okuyan Türk öğrenciler BaTİSA ve DİTİB Bayreuth`un organize ettiği ve Nürnberg Başkonsolosu Mehmet Selim Kartal`ın da katıldığı bayramlaşma etkinliğinde buluştular.
    BaTİSA 1. Başkanı Felsefe ve Ekonomi öğrencisi Vedat Bayram açılış konuşmasında Dini ve hissi duyguların yoğun olarak yaşandığı bu bayram günlerinde, hepinizi bir arada görmekten mutluyum. BaTİSA Türk akademisyenlerin ortak işbirliği içerisinde Almanya`da yaşayan Türk toplumuna bilimsel ve sosyal açıdan kültürel değerleri aktarmak için kurulmuştur. Bunun için tiyatro eğitiminin yanında Türk öğrencilere ücretsiz kurs ve Türk ailelere de ücretsiz danışmanlık veriyoruz dedi ve Yunus Emre`nin şu mısralarını aktardı: Ben gelmedim dava için, Benim işim gönül işi, Hakkın evi gönüllerdir, Gönüller yapmaya geldim.

    Bayramlaşmada şiir geçidi ve sportik Konsolos
    DİTİB bayramlaşmada hem yemekleri hazırladı hem de Din Görevlisi Nurettin Yılmaz ile öğrencilere şiir geçidi sundu. Şair İmam kendi şiirlerinden Sevgi, Kır Çiçeği ve Vatanım şiirlerini okudu ve 3,5 yıldır görevdeyim ve BaTİSA`nın kuruluşunu yakından takip ettim. Öğrencilerin yaptığı her toplantıya ve tiyatroya katıldığı için Konsolos Bey`e teşekkür ediyorum. Biz BaTİSA ile bir bütünüz, daha renkli faaliyetler yapacağız, mesela şiir gecesi dedi.
    BaTİSA`nın kaynaşma yemeğine spor kıyafet ile katılan Nürnberg Başkonsolosu Mehmet Selim Kartal Gençlerin arasında daha genç görünmek için ilk defa spor kıyafeti ile resmi bir programa katılıyorum. Düşünce ayrılıkları olur, ama ortak sorun, hedef, amaç ve menfaatlerde biraraya gelmek zorundayız. Özellikle eğitim, kültür ve ekonomi konularında güçbirliği zorunlu. Bu tür dayanışmaları çok saygıyla selamlıyorum. Bayreuth`da uyuşturucu kullanan gençlerin çok olduğunu duydum. Bu olmamalı. Hiç bir genci bu durumda bırakmamalıyız dedi. BaTİSA Başkanı Vedat Bayram`ın yanısıra Muhasip Aynur Bal ile Yakup Keskin ve çoğunlukla ERASMUS öğrencilerinde oluşan BaTİSA üyeleri, Kuzey Bavyeralı öğrenciler ile görüştüler ve işbirliği içinde daha çok proje geliştirmeyi kararlaştırdılar.




    ögrencilerden kaynasma yemegi Yorumları