grip salgini hizla yayiliyor   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 01-22-2008 (11:26)   Son Mesaj: 01-22-2008 (11:27)    Cevap: 1    Gösterim: 834  

    01-22-2008

    grip salgini hizla yayiliyor

    Avusturya'da yeni yılın ilk iki haftasında 15 binden fazla kişi grip salgınına yakalandı. Sağlık bakanlığı üç binden fazla kişinin ölmesindan endişe ediyor.
    Avusturya yeni yıldan itibaren grip dalgasına tutuldu. Sosyal Tıp Enstitüsünden Michael Kunze'nin yaptığı açıklamaya göre, bu sene grip salgını beklenmedik şekilde yayılmış ve bir anda bütün ülke insanını etkisi altına almış. Grip hastalığına yol açan virüsün adı ise A H1N1.Grip salgınına yakalananların sayısının 3 hafta içinde çok daha fazla artacağını söyleyen uzmanlar, vatandaşları da önlem almaları için uyarıyor. Adı geçen virüs ciddiye alınması gerekiyor çünkü dikkat edilmediği taktirde zatürreeye dönüşebiliyor. Sağlık bakanlığından Hubert Hrabcik konuşmasında, "Ciddi ve gözardı edilmemesi gereken grip dalgasının sebep olacağı hastalıklardan olacak ölümlerin bu yıl üç binden fazla olacağını da hesap etmemiz gerekecek" dedi. Hastalığın özellikle yaşlılarda, bünyesi zayıf kişilerde ve çocuklarda görüleceğini de dile getiren Hrabrick, "Elbette kendine dikkat etmeyen insanları, sağlıklı olsalar dahi yatağa düşürecektir" şeklinde konuştu.

    Hastalığa karşı uzmanların üzerinde durduğu en büyük önlem, grip aşısı vurulmak. Ancak Avusturya'da 2007 yılında sağlık bakanlığının yaptırdığı bir ankete göre on kişiden sadece ikisi gribe karşı bir önlem alıyor. Günlük hayatta dikkat etmeniz gerekenler ise, ellerinizi temiz tutmak, çünkü hastalığı kapmış biriyle el tokalaşmak bile, gribe sebep olabiliyor.




    grip salgini hizla yayiliyor Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  01-22-2008, 11:27


    evet bunlardan biride benim 2 haftayi gecti hala iglesemedim. ölürsem herkesi cenazeme beklerim arkadaslar. birer beyaz gül getirim :(
    yabanGülü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) yabanGülü