Müslüman mezarligi acildi!!   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 11-03-2008 (18:27)   Son Mesaj: 11-03-2008 (18:27)    Cevap: 0    Gösterim: 1243  

    11-03-2008

    Müslüman mezarligi acildi!!

    23. Viyana’da bulunan ve inşası tamamlanan Müslüman Mezarlığı yapılan törenle hizmete açıldı. Viyana Belediye Başkanı Michael Haupl’ın da katıldığı törende birçok sivil toplum örgütü temsilcisi ve çeşitli ülkelerin büyükelçileri de hazır bulundu. Viyana belediyesi tarafından tahsis edilen arazi 34.500 metrekare büyüklüğünde.

    Oldukça yoğun ve zor bir çalışmanın ardından inşası tamamlanan mezarlığın masraflarının büyük bir kısmı OPEC (Petrol İhraç eden ülkeler örgütü), Katar ve Suudi Arabistan tarafından karşılanırken, yapılan harcamaların yaklaşık 1 milyon Euro'yu bulduğu ifade edildi.

    Açılış töreninde bir konuşma yapan Avusturya İslam Cemaati Başkanı Anas Schakfeh, mezarlığın projelendirilmesinden yapımına kadar olan süreci anlattı. Schakfeh mezarlık yapımında OPEC Fonu'nun 200, Katar yönetiminin 500 ve Suudi Arabistan yönetiminin de 100 bin Euro bağışta bulunduklarını, ayrıca musalla salonunda kullanılan ve Kütahya'dan özel olarak getirtilen çinilerin masraflarının da Viyana'da faaliyet gösteren Wonder Derneği tarafından üstlenildiğini açıkladı.



    Faymann destek vermişti

    Avusturya İslam Cemaati'nin girişimleriyle inşa edilen mezarlık, Viyana'da ilk Müslüman mezarlığı olma özelliği taşıyor. Hatırlanacağı üzere Müslüman Mezarlığı için uygun arazi arayışları sürecinde birçok ilçe belediye başkanı olumsuz bir tavır takınırken, o zaman 23.Viyana Belediye Başkanı olan Werner Faymann başkanı olduğu ilçede böyle bir projenin gerçekleştirilmesine imkan tanımıştı.

    Mezarlık hizmete girdi ancak beraberinde de tartışmaları getirdi. Mezar ücretlerinin normal mezarlara göre üç kat daha pahalı olması ve 10 yılın ardından tekrar ücret talep edilmesi tartışmalara neden oluyor.

    Burada yakınlarını kaybeden Müslümanlar, diledikleri takdirde cenazelerini buraya defnedebilecekler. Öte yandan cenazeler tabutla birlikte defnedilecek.

    Müslüman mezarligi acildi!!




    Müslüman mezarligi acildi!! Yorumları