Yazara Göre Saldırıların Failleri...   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 10-29-2008 (00:24)   Son Mesaj: 10-29-2008 (00:24)    Cevap: 0    Gösterim: 978  

    10-29-2008

    Yazara Göre Saldırıların Failleri...

    Kronen Zeitung'a yazan Doris Vettermann'ın yazısından, son günlerdeki saldırıları değerlendiren kısımları dikkatinize sunuyoruz.

    Türk-Kürt ihtilafı Avusturya’ya da sıçrıyor/ Polis alarma geçti Bir kültür merkezine yangın bombalı saldırılar, Konsolosluğa molotof kokteylleri, BM binasına baskın teşebbüsü, gruplar arasında kavga,

    Türkler ile Kürtler arasındaki ihtilaf Avusturya’ya da sıçrıyor.

    Geçen Pazar kimliği bilinmeyen kişiler Salzburg Başkonsolosluğu’na molotof kokteyli attı. Binadaki ofislerden biri tamamen yandı. Aynı gün Graz’da bir Türk derneğinin lokali ve önünde park etmiş olan arabalar taşlandı. Bunun üzerine 40 kişi birbirine girdi. Bundan bir gece sonra Viyana’nın Hernals semtindeki bir spor klübüne yangın bombaları atıldı.

    Henüz şüpheli bir şahıs tutuklanmamış olsa da, polis eylemcileri tanıdığını sanıyor. Kürt İşçi Partisi PKK’nın sempatizanları. Anayasayı Koruma Dairesi’nin son raporuna göre, Avusturya’da bu tanıma uyacak 4000 kişi yaşıyor. Polis her halukarda alarma geçmiş durumda. İçişleri Bakanlığı’ndan Rudolf Gollia, ‘’Federal Anayasayı Koruma ve Terörle Mücadele Dairesi dikkat kesildi. Bundan sonraki eylemleri önlemeye çalışacağız’’ diyor.

    Avrupa şehirlerinde kasıtlı kampanya

    Ancak bu pek öyle kolay olacağa benzemiyor. Çünkü Avrupa’nın diğer şehirlerinde de sürekli saldırılar yapılıyor. Uzmanlar bunun, ihtilafı Türkiye’den Avrupa’ya taşımak için kasıtlı olarak yapılan bir Kürt kampanyası olduğunu düşünüyor. Bunun ardında yatan neden, tutuklu PKK lideri Öcalan’a kötü davranıldığı yolundaki haberler, ya da Irak’ta Türkler ile Kürtler arasında giderek yoğunlaşan çatışmalar olabilir.




    Yazara Göre Saldırıların Failleri... Yorumları