Kadir gecesinde okunacak dua

Bir hadis-i serifte Allahin Resulü (s.a.v.) Efendimiz, *Kadir Gecesi yatsi namazinda cemaatte hazir bulunan, ondan nasibini almistir* buyurur. *Kadir Gecesinin gündüzünde de gecesi gibi ibadet ve taatten uzak kalinmamalidir. Zira ...


Ağaç Şeklinde Aç5Beğeni
  • 4 gönderen HİRANUR
  • 1 gönderen alptraum

  1. Alt 09-15-2009, 17:53 #1
    HİRANUR Mesajlar: 295
    Bir hadis-i serifte Allahin Resulü (s.a.v.) Efendimiz, *Kadir Gecesi yatsi namazinda cemaatte hazir bulunan, ondan nasibini almistir* buyurur.

    *Kadir Gecesinin gündüzünde de gecesi gibi ibadet ve taatten uzak kalinmamalidir. Zira malumdur ki, yeryüzünde bir yerde gece olurken, diGer bir yerde gündüz olmaktadir. Böylece her iklimde bulunan, kendi gecesini ihya etmek suretiyle ayni hayir ve selametten istifade etmektedir.
    Müminlerin annesi Hz. Aise (r.a.) söyle diyor:

    *** Dedim ki: Ya Resullüllah, Kadir Gecesini bilirsem onda ne (sekilde) dua edeyim? söyle söyle (dua et) buyurdu:

    * Allahümme inneke afüvvün kerimün tuhibbül afve fafü anni: Allahim! süphesiz ki sen çok afvedicisin, affi seversin; o halde beni affet.* (Tirmizi)

    kadır gecenız mübarek olsun tüm dostlara selam ve bereketle gecmesını ve acızane su insana dualarınızıda eksık etmeyın vesselam

    alptraum, el_feta, M AL? RUM? ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
  2. Alt 09-05-2010, 08:31 #2
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    Bugünlerde konunun güncellenmesi uygundur.

    mus'ab bunu beğendi.
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.