Geceye dair...

Üzerime örtü diye sarındığım bir siyahlıktı gece. İçinden sabaha kadar kaç yaldızlı masal aşırmıştım.Tevekkül,tereddüt ve şifa niyetine biraz yalnızlık… Oydu zamanla sabaha kadar süren hasbihallerin muhkem yerleşkesi. Çayın zift oluşuna ...


Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 3 gönderen derrida

  1. Alt 01-21-2012, 06:17 #1
    derrida Mesajlar: 11
    Geceye dair...

    Üzerime örtü diye sarındığım bir siyahlıktı gece. İçinden sabaha kadar kaç yaldızlı masal aşırmıştım.Tevekkül,tereddüt ve şifa niyetine biraz yalnızlık…

    Oydu zamanla sabaha kadar süren hasbihallerin muhkem yerleşkesi. Çayın zift oluşuna şahitlik etmek gibi fazladan edinilen tecrübelerin zenginleştirdiği bir aralık. Sabahların gürültücülüğüne inat, sükut renginde simsiyah geceler.
    Gece yolunu kaybetmek, yola düşmek, bir yolunu bulmak hep üst üste. Vaadettiği şey adını koymanıza imkân vermese de uzayıp giden saatlerin içinden geçerken ne çok şey çıkar ortaya.

    Bir geceden daha iyisi hep bir başka gecedir. Gündüzün uyanıklığına en iyi ilaçtır uykusuz geceler.
    Diğer ölümlülerin başları usulca düşerken yastığa daha yeni başlıyor geceyle karşılaşma. Ayak izleri, secde izleri, birbirine karışan suretler, ıssız sokaklar ve lambaları,uzakta bir yerlerde uluyan köpeklerin sesi.Apartmanda tüm katlar karanlığın içinde kaybolup giderken bayrak gibi tek ve hür dairem ışıklar içinde.İnsan metabolizmasında farklı bir mesai,gündüzün tüm uyumluluğuna ve uyumlu kılışına inat hep isyankar hep aykırı geceler.
    Günün kılcal damarlarına yürür saatler hep gece vakti. Otomasyon yoktur artık, kepenkler kapalı ve kimse döviz alıp satmaz o saatlerde.

    Günün en kuytu yeri, yalnız ve münzevi; zaman ise bir gece vakti.
    Ne kaçtığım ne kaçacağımdır sadece kucaklaştığımdır gece. Yüklemi başa almak, noktayı koymamak, mütemadiyen tamamlanmamış, yarı uykusuz; ama sıkı fikirlerle sarhoş, malankoli, az biraz depresif;lakin sürer değil sürekli değil, en dinç ve çelikleşen usun görkemi onun içinde, çıkarabilirsen dene hazine o sandukada ve beklediğin en kesinlikte hükümler kayıt altında.

    Herkese sunmaz bildiklerini gece ve nasipdar değildir herkes geceden. Çoğunun derileri dökülürken gündüzün kefareti olarak, ölümle gündüz arasından bir hayat sunar gece kendi dostlarına.
    Ben tüm solucanları geceleri gömerim toprağa ve kanayan yaralarımı seyrederim. Tütsüler, dualar, efsunlu bir dil, pervasız özne, kayıp nesne, hiçbir şey bildiremez yüklem. Bir uykuya kurban edemeyeceğim kadar değerli; lakin bir uykuyla bitecek kadar fani, Kuzey Kutbuna iltica sebebim olacak gece.

    candanag, safinaz ve azure bunu beğendiler.
  2. Alt 01-21-2012, 19:51 #2
    safinaz Mesajlar: 3.348
    Gece,matem ve hüznün simgesiymiş gibi bürünür siyaha.Bu nedenle geceyi sevmem depresiftir.Gündüz beyazdır,daha ümitvardır.
    Geceyi çok güzel tasvir etmişsiniz.

  3. Alt 01-22-2012, 13:15 #3
    azure Mesajlar: 43
    Size ait şiirler ve yazılar bölümünde konuyu açmış olsanız daha anlamlı olur sanırım.Çünkü güzelim yazı,alıntı yazılar arasında kalmaz.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.