ikilemler olasiliklar ve olabilirlikler

Bu olabilirlikler gelecege yönelik degil de gecmisinde ki olabilirlikler diye KISA bir önsöz tadinda yazabilecegim, bizim milletimizin anlayisi veya anlayisa zorlanip anlamak zorunda kaldiginin kisa cümlelerle özeti olacaktir. Bugün kendi ...


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen alptraum

  1. Alt 07-05-2008, 23:01 #1
    alptraum Mesajlar: 38.105
    Blog Başlıkları: 28
    Bu olabilirlikler gelecege yönelik degil de gecmisinde ki olabilirlikler diye KISA bir önsöz tadinda yazabilecegim, bizim milletimizin anlayisi veya anlayisa zorlanip anlamak zorunda kaldiginin kisa cümlelerle özeti olacaktir.

    Bugün kendi milletimize küfür etmeyi cok seviyoruz bunu bir arkadasimiza uyari vaziyetinde aksettirdigimiz de cevap aynen "elestiremezmiyim" seklinde geliyor. Halbuki elestiri dalga gecmek adina yapilmaz. Elestiri bir kisinin omuzundaki akrebi karsisindakine göstermeyi yegler. Bugünki propaganda ise ne kadar asagi düsürebilirim ve ardindan ne kadar reyting alabilirim ve de tabiki paraciklar....

    Bugün reklam sektörü insanlari birbirlerine horoz dövüsü yaptirmayi cok seviyor ne yazikki biz de olayin farkinda degiliz ve o kadar kahkahaya ortak oluyoruz.

    Samimi bir medya halkini milletini kendisine güldürmez ve kendisine kin tutturmasina sebebiyet vermez. Ne acidirki medyamiz hakikaten büyük olmasi sebebiyle kanunlari degistirebilecek gücü eline almis bulunmakta. Mecliste tartismalara sebep olmus durumda. Türkiye de medya dedigimizde akla ilk gelen isim AYDIN DOGAN dir. Aydin doganin serveti ve gücü büyük olarak bilinmektedir. Halkin belli kesimi bir kisiyi güclü olarak gördügünde onun yanliz olmadigini varsayar, kabul eder veya ettirilir varsaydirilir.

    AYDIN dogan bir kukladir diyenler vardir ayni harun yahya erbakanin kuklasidir denildigi gibi.Bu varsayimlar kendi iclerinde cok fazla bölünerek hakikati aydinlatmaktan öte zaman kaybina yol acarak amaci olmayan bir kurgudan öteye gecememektedir. Su düsünülmez ki medya kendini neden ele verir? Bu AYDIN dogan neyi amaclamaktadir?


    Ülkemizde medya bu kadar güclü iken o kadarda acimasizdir. Tarihe küfreder tarihi siler kendi yazar ve inanasi bir avam halki, istem DISI o bilgiye haiz olmak mecburiyetinde kalir.

    Sitemizde bulunan osmanli padisahlari ile kisa anlatimlar mevcuttur.En iyi örnek o olsa gerek diye düsünüyorum. Yaziyi ve resimleri internethaber.com dan almistim kimbilir onlar nereden aldilar. Ama küfrettirmeyelim kendimize. Bugun osmanli padisahlari ile dalga gecen bir kesim, onlari cariye kovalarken düsmesi sebebi ile öldü süsü vermesi ACIKLI bir durum. Ve yavuz sultan selim, bizim milletimizin icinden tekfir edilmenin ötesindeki daha agiza hos alinmayacak hareketleri,söylemleri ne kadar birlik halinde oldugumuzun göstergesidir.

    Biz onun ötesinde kurucularada küfretmeyi severiz küfrettirmeyi yegleriz. Meselemiz ne yazikki umdugumuz ne yazik ki, 80 milyonun DISINDAKILERIN istedikleridir.

    Ve bizim cok sevdigimiz reyting rekorlarinin KIRILDIGI kadin programlaridir. edebin olmadigi mahallenin tüm halkinin hatta akrabalarin birbirlerine uyguladiklari cinsel hareketleri veya bu sekildeki yanilsamalari yine küfür ederek yine ettirerek bizim izlememize sunulan bir medyanin getirdigi ama herkesin bu programlari izlemedigini yalanladigi aci bir gercektir. Bizler asosyal bir millet olarak ilk alistirildigimiz düsünmemizi engellemeleri oldu? Kimdi onlar?-MEDYA-

    Düsünme gücümüzü kaybettirerek agzimiz yari acik, tv izlemeye basladik...
    Insanlar evlerine cekildi ve tv lerinin basina gecerek belli saatler araliginda olan programlari izlemeye basladi ve ne güzeldiki sadece trt vardi ve keske sadece trt kalsaydi...

    Özel kanallar ile birlikte rand olusmaya basladi reklam sektörü daha cok gelisti ve bir yazarin deyimiyle insanlar insanciklar ürün haline geldi. Millet ne verilirse onu aldi yani aldik.

    Cocuk dizileri ne kadar msaum baslamis gibi gözüksede zaman akisindaki durum hicte icacici bir durum degil.12 yasindaki bir cocugun ninesine "ninecigim tüm sinifta herkesin erkek arkadasi var benim yok" diyerek aglamasi ve ninesinin onu teselli etmesi erkek arkadasi nasil tavlanir tüyo lari vermesi yaziklar olsun dedittiriyor.

    Bu halleri/halimi Avrupada ilk olarak dil ögrenirken yasadim. Benim hayalim cok genis degildi hayallerimi 3 cümleyle anlatabiliyordum,cok konusmamayi ögrenmistim yari ölü yasamayi cok iyi becerebiliyordum. Uyutulduk hemde cok uyutulduk. Hicbir devletin tarihi temiz degildir ama bununla sinirlidir iste onlarin tarihleri atasina küfrettirmez temiz degildir der kapatir ama biz küfrederiz bunu gördüm. Devlet aleyhine olabilecek herhangi bir haber mansette yer almaz bazen haber sayfalarinda yer almaz ya da 2 gün en fazla gösterilir,peki biz?

    Öncelikle düsünme yetimizi geri alalim, hayal gücümüz biraz maddiyatin DISINDA olsun gelecek problemi ile yasamayi unutalim.Dedigim gibi getirisi olmayan bu gibi vaka lar bizleri icten ice yedi bitirdi asimile olduk.
    Tarihimizi kötülemekten vazgecelim en kötü hastaligimiz bu ne yazik ki?

    Önsöz oldugu icin cok uzun tutmamak gerekir yaziyi

    selametle muhakeme.net ailesi ve diger okuyucular

    gizemli bunu beğendi.
  2. Alt 07-05-2008, 23:47 #2
    xyzt Mesajlar: 384
    . güzel yazı.

  3. Alt 07-07-2008, 19:59 #3
    alptraum Mesajlar: 38.105
    Blog Başlıkları: 28
    Yasama, yürütme, yargi

    Bu üc ilkeyi güvendiklerimizi medya sirasiyla yasamayi, yürütmeyi, yargiyi yapabiliyorsa vay halimize vay egemenligi elinde olmayan milletin vay haline

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.