Kunduracı Değil, Şairim

Kunduracı Değil, Şairimİngiltere’de, ayakkabı tamir eden bir adam, aynı semtte oturan W.Shakspeare’in yakın dostuymuş. Bu kunduracının şiire karşı büyük bir ilgisi olduğundan, kendisi de şiir yazıyormuş. Kunduracı bir gün, biriken ...


  1. Alt 08-30-2009, 18:59 #1
    tbhkn Mesajlar: 12
    Kunduracı Değil, Şairimİngiltere’de, ayakkabı tamir eden bir adam, aynı semtte oturan W.Shakspeare’in yakın dostuymuş. Bu kunduracının şiire karşı büyük bir ilgisi olduğundan, kendisi de şiir yazıyormuş.

    Kunduracı bir gün, biriken şiirlerini beğenisine sunmak için W. Shakspeare’e gösterir, şiirleri okuduktan sonra Shakspeare’in kunduracıya cevabı şöyle olmuş:

    “Sen bir kunduracısın, şair değilsin. Sen sadece kunduracılık yap. Şiiri şairler yazsın, sen kendi işini yap.”

    Anlatmak istediğim şey şu: Belki İngiltere’de meslek seçimleri ta çocukken, çocukların yetenek ve eğilimlerine göre belirlenir ve o yönde bir eğitim veriliyordur. Herkes kendinde gördüğü yetenek ve eğilimine göre kendi mesleğini seçiyor olabilir. O yüzden, İngiltere’de Shakspeare’in dediği gibi: “Herkes kendi işini yapmalı ve mesleğinde uzmanlaşmalı.”

    Ama Türkiye’de, mesleki seçimler ne yeteneğe göre belirleniyor ne de buna göre eğitim veriliyor. Türkiye’de, bir öğrencinin seçeceği mesleği üniversiteye giriş sınavındaki başarısına göre belirleniyorsa, elbette o öğrencinin yetenek ve eğilimi göz ardı edilecektir.

    Öğretmen kabiliyetinde olan bir kişi, belki maliyecilik de yapabilir. Ama ziraat eğitimi alan bir kimsenin öğretmenlik yapabileceği düşüncesini sizin yorumunuza bırakıyorum.

    Ben de, istediğim alanda eğitim alamadığımdan, ne yapmak istediğim alana yönelme gücüm vardı, ne de kendi branşımı devam ettirme arzusundaydım. Ta ki “İçimdeki Gücü” fark edene dek. Yani, Kendimi tanıyana dek. O, bana kendimi keşfetmeyi öğretti. Ben de şu an yapmam gerektiğine inandığım işi yapıyorum ve mutluyum.

    Şu anda Türkiye’de öğrenciler, hünerlerini üniversite sınavlarını kazanmak için sergilerken, bu sınavın onları sevdikleri mesleklerden etmesi yenilir yutulur olmasa gerek!

    İngiltere’de bir kunduracının, şiir yazmaması için uyarıldığında, Kunduracının Shakspeare’e bir cevabı yoktu veya olmamalıydı.

    Ama Türkiye’de muhakkak ki cevabı vardır veya olacaktır.

    Söylüyorum; Türkiye şartlarıyla ve o kunduracı hissiyatıyla ben aslında
    Kunduracı Değil, Şairim…


    GÜLENYÜZ YAYINLARI | Yüzünüzü Güldürecek - Kunduracı Değil Şairim





    GÜLENYÜZ YAYINLARI | Yüzünüzü Güldürecek - Bahattin Bayraktar | SES TV - Sabahın Goncası'nda

    Konu tbhkn tarafından (09-01-2009 Saat 10:40 ) değiştirilmiştir. Sebep: Font
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.