Gazze’den sonra artık şiir yazılamaz

Kan kokusuna duyarlı bazı canlı türleri var doğada. Özellikle vahşi yırtıcılardan olanlar böyle. Benim gibi doğa belgeselleri izlemeyi sevenler bilir. Mesela köpek balıkları, suyun altında, kilometrelerce öteden, herhangi bir vücuttan ...


Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 1 gönderen Henna
  • 1 gönderen emirahmedyasin

  1. Alt 01-23-2009, 23:45 #1
    Ziyaretci
    Henna Mesajlar: n/a
    Kan kokusuna duyarlı bazı canlı türleri var doğada. Özellikle vahşi yırtıcılardan olanlar böyle. Benim gibi doğa belgeselleri izlemeyi sevenler bilir. Mesela köpek balıkları, suyun altında, kilometrelerce öteden, herhangi bir vücuttan çıkmış bir damla kanın kokusunu alırlar ve içlerindeki doğal vahşi güdüyle oraya yönelirler. O kanın çıktığı vücut, onların şiddet damarlarını kabartır. Parçalama ve yeme güdülerini derin bir şehvet biçimi gibi uyarır ve harekete geçirir. Karada da vardır böyle hayvanlar. Bilebildiğim kadarıyla sırtlanlar böyledir mesela.
    Bir de New York’ta, Tel-Aviv’de ve dünyanın başka bazı yerlerinde yaşayan, doğal yaşam alanları oldukça kısıtlı ama çok güçlü boyunlara (mesela sırtlanlar gibi), köpek dişlerine ve vahşet güdüsüne sahip oldukları için rahat yaşayan başka bir canlı türü var. Bunlar da yine öteki yırtıcı türdeşleri gibi, kan kokusunu çok uzaklardan alıyorlar ve başka bir türe ait canlıların (mesela insanların) bedenlerinden sızabilecek küçücük bir kan teli bile onlar için delirtici, kudurtucu bir şehvete dönüşebiliyor. Patrick Suskind’in ünlü kahramanını, Gronua’yı hatırlar mısınız? “Koku” (Parfüm) romanının kahramanını. Genç kızların ten kokusunu şehrin öbür ucundan bile alıyordu hani ve beyni, bilinci kaçınılmaz biçimde cinayete kilitleniyordu. Kendisinin bile önüne geçemediği bir öldürme ve yeme güdüsüydü, zavallı ve gizemli Gronua’nın sonunu getiren.
    Ne mi saçmalıyorum?
    İsrail ve Yahudilik hakkında yeni bir şey öğrendim. Hemen, biraz önce. İnternet sitelerini dolaşıyordum. Birden aklıma dank etti. Peki Yahudiler (Dikkatle ayırıyorum: Siyonizm=’Vahşi Yırtıcı Tür’ yanlısı Yahudiler) ne diyorlar bu işe diye, biraz bir şeyler okumaya başladım. İsrail’i destekleyen “insanımsı”ların yazdıklarını okumaya çalıştım. Birkaç dakika sonra, gücümü ve soğukkanlılığımı korumaya çalışıyorken yakaladım kendimi. Devam etmeye çalıştım. Sırbistan’dan Ranko Sreckovic şunları yazmış: “İsrail’i terörizme karşı kavgasında destekliyorum. İsrail’in mücadelesini Sırbistan’dan selamlıyorum. Shalom (Selam) İsrail.” Davids Gya California’dan yazmış: “Yüce Tanrı; ‘Sizin sayenizde bütün milletler korunmuş olacak’ diyor. Shalom (Selam) İsrail.” İtalya’dan Riccardo Lucis yazmış: “Buradan sesleniyorum. İsrail’i destekliyoruz! Hamas bitecek. Ah, Tanrım! Bizi karanlıktan aydınlığa çıkar! Bize barış ihsan eyle!” İsmail Köse yazmış: “İsrail, seni seviyoruz! = İsrael we love you”
    Dilim damağım tutuldu. İnanır mısınız, arkadaşlarıma göstermek istemedim bu siteyi. İçimdeki saf, kirlenmemiş bir yerin farkına vardım. Ama orası artık kirlenmişti. Bunu hissettim ve arkadaşlarımın içlerindeki -kendilerinin de habersiz olduklarını düşündüğüm- o yerlerinin farkına varmasınlar, istedim. Kirlenince fark ediyorsunuz içinizdeki o yeri. Hani söylemiş ya Rus sinemacı; “Hangi organımızı hissediyorsak, o hasta demektir” diye. İçinizde hiç bilmediğiniz bir yerinizi hissediyorsunuz. Ağrıyla değil ama. Lekeyle. Türünüze ait yepyeni bir bilgi ediniyorsunuz ve bu bilgiye şahit olmak bile silinmez bir leke bırakıyor sizde.
    Tek tesellim şu ama. Eminim, “Auswitch’ten sonra şiir yazılabilir mi?” diye sormuş olan Adorno, şimdi cümlesini “Gazze” olarak düzeltirdi. Bize edebiyat tarihinin en zarif kitaplarını bırakırken bir ziraat fakültesi öğrencisine burs yardımı yaparak, bir gün kurulacak Yahudi devletinde ziraatçilere ihtiyaç olacağını da düşünmüş olan Franz Kafka, eminim bugün gözyaşlarına boğulurdu.
    Hapishane mahkûmlarını, katillerini, pisliklerini Avustralya çöllerinde yaşayan, dünyanın en barışçıl halkı olan Aborijinler’in üstüne boca eden İngiltere, önce kullandığı; ama sonradan başına bela olacağını bildiği yırtıcı Yahudi tüccarlarını Filistin topraklarına boşaltan İngiltere, Midesinden çıkardığı Siyonizm’i Ortadoğu topraklarına kusan Avrupa, eminim bir gün bambaşka sebeplerle gözyaşlarına boğulacak. Utanmadan, ağızlarında birer bebek cesedi çiğnediklerinin farkına varmadan, kinayeli kinayeli; “Araplar!” diyen ağızların sahipleri, yani az sayıdaki kudretli Türkler, eminim bir gün gözyaşlarına boğulacaklar. Eminim. Eminim!


    SELAHATTİN YUSUF - AKTÜEL

    __________________
    "biz ölmeyi bile beceremeyen zavallı insanlarız... Filistinli insanlar ölmeyi becerebilen onurlu insanlardır" Bülent akyürek


    emirahmedyasin bunu beğendi.
  2. Alt 01-24-2009, 16:50 #2
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    selamun aleykum
    kardeşimizin buraya taşıdığı yazıyı okumaya başlamadan önce,sandım ki yine gazze nin dramı...
    Ama karşıma öyle bir konu çıktı ki hakikaten bu türler de varmış dedirtti.
    Mesela bizler israil konsoşosşuğunu kuşatıp tekbirler ve tehditler yağdırırken hiç bir şeye aldırış etmiyor duk.GEREKİR İSE orada ki mazlum polis kardeşlerimizide biraz hırpalayıp konsolosluğa girecektik.YÜREKLİ idik sıcak odadan yazıp iş harekete dökülünce mırın kırın edenlerden değil idik.HANİ hz Vahşi(r.a) şehidlerin serveri hz HAMZA yı mızrağıyla incittiğinde.daha sonraları müslüman olduğu halde sürekli o acı ile kendini sağa sola vuruyordu.Ve bir gün biri bak EY VAHŞİ şu kaçan yalancı peygamber ALLAH ın ve Rasulünün düşmanıdır dediğinde hazreti VAHŞİ mızrağı ile onu delip geçmişti.
    Ve şöyle diyordu acaba rasulullah beni gördümü .Çünkü o hala PEYGAMBERİ NASIL ÜZDÜM NASIL ONUN EN SEVDİĞİNİ İNCİTTİM DERDİNDE İDİ.
    BİR HALİD BİN VELİD küfrün altından vurup üstünden çıkıyor du niye ? belki ancak böyle kendimi rahatlatırım eski yaptıklarımdan ESKİ GEÇMİŞİMDEN KURTULURUM diye

    İŞTE bizde hani şu gazze acısıyla yanıyoruz hani bizler yarın mahşerde o masumlara neden yardım etmediniz diye hesaba çakilecez ya, işte hiç olmaz ise belki azap hafifiler diye kendimizi meydanların hafifine attık.
    KONUYA döner isek
    Bizler bu şekilde kendimizi biraz teselli etmeye çalışırken hiç beklemediğim şey oldu.
    TÜRKİYEDE yaşayan kendine müslümanım diyen köşe yazarları neden bizler bu kadar FİLİSTİN meselesine giriyoruz o ARAPLARIN işi demeleri benim başımdan kaynar suları boca etti.
    velhasıl DUYGU ile yaklaşmıyoruz kim ne demiş çok ta önemli değil ,önemli olan ALLAH(c.c.)
    ne der.Ama şu olaylar olurken heleki sağdan soldan bu olaylara destek mesajları gelmesi heleki müslümanım diyenlerden BİZLERİN EN BÜYÜK ÜZÜNTÜSÜDÜR.
    selam ve dua hakiki iman etmişlerin üzerine olsun.

    Henna bunu beğendi.
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.