Mikerinos (ya da Menkaura - ya da Latince: Mycerinus) Mısır'ın dördüncü hanedanıM.Ö. 2620 - M.Ö. 2480) bir firavun idi. 3. ve Giza'nın en küçük piramidi de O'nun döneminde yapıldı. Başlıca kraliçesi Khamerernebty II idi. döneminde (

Bazı yazarlar dönemini; M.Ö. 2532 - M.Ö 2505 olduğunu önerirler; çünkü öldüğü dönemde heykellerinin bitmemiş olduğunu varsayırlar. İsminin manası; "Ra'nın ruhları sonsuzdur" idi; Mikerinos'dan önceki firavun Khafra idi.

Heredot'a göre; Mikerinos Keops'un oğlu idi; ve babasının döneminde antik Mısır'ın acılarına sebebiyet verdiğini öngörmüştü. Heredot; Mikerinos'un da şansızlıklarla yaşadığını anlattı; kızı ondan önce ölmüştü ve tahtadan bir boğa içinde tutuldu. Buto'nun kahini 6 yıl boyunca hükümdar olacağını öngörmüştü; ancak 12 yıl boyunca hüküm sürmüştü. Ancak; günümüzdeki diğer araştırmalar; Keops'un değil de; Keops'un oğlu Khafra'nın oğlu olduğunu öngördüler. Menkaure=Ra'nın ruhları sonsuzdur. Men=sonsuz. Ka=Ruh. U=Çoğul eki. Re=Güneş, ışık, gün... Ra'nın ruhları=Ra Güneş olduğundan dolayı hergün kendini yeniler. Bu yüzden Mısır inancına göre Ra'nın ruhları sonsuz olarak değerlendirilirdi. İngilizcesi: Eternal is the souls of Re.




Mikerinos Piramidi

Mikerinos Piramidi
Mikerinos ve eşi Khamerernebty II

Mikerinos Piramidi

Mikerinos Piramidi