Çikolata Tepeleri

Çikolata Tepeleri Bir Filipin Adası'nda yükselen koni biçimli tepeler,kuraklık mevsiminde çikolata rengini alır.. Bohol adlı Filipin Adasında doğanın eseri değil de olağanüstü insan çabasının bir sonucu olan Çikolata Tepeleri,ilk bakışta ...


Ağaç Şeklinde Aç5Beğeni
  • 4 gönderen ..Sahra...
  • 1 gönderen 3rd eng

  1. Alt 09-04-2009, 13:38 #1
    ..Sahra... Mesajlar: 147
    Çikolata Tepeleri

    Bir Filipin Adası'nda yükselen koni biçimli tepeler,kuraklık mevsiminde çikolata rengini alır..

    Bohol adlı Filipin Adasında doğanın eseri değil de olağanüstü insan çabasının bir sonucu olan Çikolata Tepeleri,ilk bakışta yapay görünür:Koni ve kubbe biçimindeki yüzlerce tepe ,birbiri ardında,paketlenmiş saman yığınları gibi kümeler halinde durur.Engebeli çayırlar tepeleri örter ve şubat ayından mayıs ayına kadar süren kuraklık mevsimi boyunca öyle kavrulurlar ki,tepeler adlarını aldıkları çikolata rengine dönüşür.Sonra,çayırları dirilten ve toprakları göz alıcı bir yeşilliğe bürüyen şiddetli tropik yağmurlar başlar.
    Bohol,Filipinlerin kalbindeki Visaya adalarından biridir.Mallorca Adası büyüklüğünde olan ada,Filipin tarihinde özel bir yer edinmiştiçünkü burası 1565'te adalılar ve İspanyol krallığı arasında yapılan ilk resmi antlaşmanın yapıldığı yerdi.Yerel bir reis,Datu Skatuna,ülkenin ismini aldığı İspanya Kralı II.Philip'in temsilcisi Miguel Lopez de Legazpi ile dostluk antlaşması imzalamıştı.Bu iki adam antlaşmayı,bileklerini keserek kanlarını kadehlere akıttıkları şarapları içerek mühürledi.Antlaşma,o zamndan beri ''kan sözleşmesi'' olarak bilinir.
    Ancak bugünün Filipinlerine göre Bohol,Çikolata Tepelerinin ilk ve en başta gelen bölgesidir.Bohol'un merkezindeki bir platoda düzgün biçimli,dik yamaçlı yan yana duran ve yükseklikleri 30-100m arasında değişen 1268 tepecik vardır.
    Kimse bu sıradışı kireçtaşı taşı tepelerinin nasıl var olduğunu kesin olarak bilmiyor,ama basit bir biçimde yağmurla gelen hava koşullarının milyonlarca yıllık eseri olmaları olası.Çikolata Tepeleri,diğer kireçtaşı bölgelerinden farklı olarak,normalde meydana gelen mağara sistemlerinin olmaması yönünden alışılmadık bir oluşumdur.Boholluların inançları,Çikolata tepelerinin kökenine başka açıklamalar da getirir.Bir öyküde,tepelerin birbirine günlerce taş fırlatan iki kızgın dev arasındaki savaşın bir sonucu olduğu geçer.Savaştan sonra usanan halk,anlaşmazlıklarını çözdü ve kayaları attıkları yerde bırakarak adadan can ciğer dostlar gibi ayrıldı..Trajik bir öyküde ise,Arogo Devi,Aloya adlı bir ölümlüye sırılsıklam aşık olmuştu ve onu kaçırmaya karar verdi.Ama kız onun tekliflerini geri çevirdi,giderek zayıf düştü ve öldü..Ve çikolata tepeleri kederli devin gözyaşı damlalarıdır...

    Eklenmiş Resmin önizlemesi

    Unnecessary, 3rd eng, H?RANUR ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
  2. Alt 09-04-2009, 15:51 #2
    3rd eng Mesajlar: 675
    süper manzara ve konu..............

    ..Sahra... bunu beğendi.
  3. Alt 09-04-2009, 16:24 #3
    HİRANUR Mesajlar: 295
    çikolata tepeleri deyince bende tarif var sandim.........ama manzaralar daha güzelmiş

  4. Alt 09-04-2009, 22:25 #4
    altun Mesajlar: 885
    Bu iki adam antlaşmayı,bileklerini keserek kanlarını kadehlere akıttıkları şarapları içerek mühürledi

    paylaşım için teşekkürler

  5. Alt 09-05-2009, 10:44 #5
    ..Sahra... Mesajlar: 147
    HİRANUR´isimli üyeden Alıntı
    çikolata tepeleri deyince bende tarif var sandim.........ama manzaralar daha güzelmiş


  6. Alt 09-09-2009, 16:41 #6
    M ALİ RUMİ Mesajlar: 193
    Eyvallah kardeşim ellerine sağlık...

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.