''ANDIMIZ''kaldırılsın

kaldırılsın...



  1. Alt 08-16-2009, 12:15 #51
    özlem_34 Mesajlar: 568
    kaldırılsın

  2. Alt 08-16-2009, 16:00 #52
    ..Sahra... Mesajlar: 147
    Özgürü-der'e Resmi Törenleri Boykot Çağrısı nedeniyle hakkında kapatma davası açıldı ve dava hala sürüyor.bir diriliş nesli oluşmadıkça yeni bir çağ açılmadıkça çocuklarımız da bizler gibi bu ibadeti(!) yapmak zorunda bırakılacaklar..

    emirahmedyasin bunu beğendi.
  3. Alt 08-17-2009, 12:57 #53
    3rd eng Mesajlar: 675
    ..sahra...´isimli üyeden Alıntı
    özgürü-der'e resmi törenleri boykot çağrısı nedeniyle hakkında kapatma davası açıldı ve dava hala sürüyor.bir diriliş nesli oluşmadıkça yeni bir çağ açılmadıkça çocuklarımız da bizler gibi bu ibadeti(!) yapmak zorunda bırakılacaklar..

    birileri milliyetin nedir dediginde :ben müslümanim demedikçe ,kim kazanacak cenneti,kim cehennemi.

    Cehennemi kazanacaklarin sayisi fazla sanirim.( s.a.s) efendimizin millet anlayişini kinayanlardan olmamak gerekli sanirim.

  4. Alt 08-17-2009, 13:13 #54
    HİRANUR Mesajlar: 295
    3rd eng´isimli üyeden Alıntı
    birileri milliyetin nedir dediginde :ben müslümanim demedikçe ,kim kazanacak cenneti,kim cehennemi.

    Cehennemi kazanacaklarin sayisi fazla sanirim.( s.a.s) efendimizin millet anlayişini kinayanlardan olmamak gerekli sanirim.


  5. Alt 12-06-2009, 19:18 #55
    dionysoz Mesajlar: 103
    galiba ''andımız kaldırılsın'' süreci ''Abdullah öcalan serbest bırakılsın'' a kadar geldi.Hayırlısı yahu.hepimiz insanız.Apo da öle.

  6. Alt 12-09-2009, 15:25 #56
    alptraum Mesajlar: 38.107
    Blog Başlıkları: 28
    dionysoz´isimli üyeden Alıntı
    galiba ''andımız kaldırılsın'' süreci ''Abdullah öcalan serbest bırakılsın'' a kadar geldi.Hayırlısı yahu.hepimiz insanız.Apo da öle.

    Andimiz neden ilkokul cocuklarina zorunlu tutulmakta? Apo serbest birakilsin mi yoksa birakilmasin mi diye kimse ilkokul cocuklarina danismaz.

    Andimiz türkler var oldugundan beri uygulanmakta olan bir mars degil kaldiki bu yenidir. Türklerin tarihi ise daha uzundur. ANDIMIZ kaldirilsa dahi bu millet yine köklü tarihinin devamini getirecektir. Yanlismi düsünüyorum?

  7. Alt 12-10-2009, 16:04 #57
    emirahmedyasin Mesajlar: 1.121
    dionysoz´isimli üyeden Alıntı
    galiba ''andımız kaldırılsın'' süreci ''Abdullah öcalan serbest bırakılsın'' a kadar geldi.Hayırlısı yahu.hepimiz insanız.Apo da öle.



    Korkmuş sinmiş koplo teorilerine boğulmuş toplumlarda simgeler her zaman önemlidir çünkü toplum bilinçli bir yönlendirmenin içine çekilmiş gerçekleri sorgulamasına izin verilmemiştir. Toplumda kendini simgelerle kutsayarak büyük plana bilmeden dahil olmuştur.

  8. Alt 12-11-2009, 00:37 #58
    oguzhan Mesajlar: 1.372
    Blog Başlıkları: 1
    emirahmedyasin´isimli üyeden Alıntı
    Bizler eğer kaynağımızı yani çıkış noktamızı vahiden alıyorsak kusura bakmasınlar biz milliyetçi yada ırkçı yada şucu bucu olamayız.Hem milliyetçilik ırkılığın yumuşatılmış hali.
    Ne gerek var milliyetçiliğe hepimizin müslüman olması bizi birleştiren yapının müslümanlık olması yeterli değil mi? Eğer Kur'an i hayatı anlayan bir müslüman ben aynı zamanda milliyetçiyim diyorsa orada durması lazım .Ben cahil vahyin anlamını Kur ani hayatın ne anlama geldiğini bilmeyen insanların milliyetçi çıkışlarını anlayabiliyorum ama ben hem müslümanım Kur anı da çok iyi anlıyorum diyen birinin ben milliyetçiyim demesini anlamıyorum.
    Türkeşin hayatında yaptıkları ortada yorum yapmaya bile gerek olmadığı kanaatindeyim.
    selam ve dua ile...
    selam ile...

    Görüyorum ki Düsünceleriniz yorumlariniz hep sizin görüs aciniza göre, bildigim bildik diyorsunuz. Din ile Irki neden ayni kefeye koymaya calisiyorsunuz. Nüfus cüzdaninizin arka kismina bakarsaniz eger ki türk vatandasi iseniz ordada detayli bir sekilde DIN-IL ILCE diye ayrilmistir ve o kimlik senin Türkiye cumhuriyeti vatandasi oldugunu dolayisi ile Türk kimligini tasidigini gösterir.ayrica Elhamdülillah müslümanim ve Kur an-i kerimi de okumayi biliyorum. siz Kuran okuyan camiiye giden müslümanim diyen birisi milliyetciyim diyemez diyorsunuz . ben övünerek ve onurla söylerim eger vatanini sevmek milletini sevmek irkciliksa, milliyetcilikse evet ben hem irkci, hemde milliyetciyim.kisilerin ne kadar dindar ne kadar milliyetci olduguna bu sekilde karar veremezsiniz ve kurani anlayan milliyetci olamaz milliyetciyim diyen kurani anlayamaz hic diyemezsiniz. ne yani ben kurani okuyup anladiktan sonra türklügümden süphe mi edecegim yeni bir millet arayisina mi girecegim.
    ayrica türkesin hayati ve yaptiklari ortada demissiniz, sizde orda durun bakalim
    Türkes yasadigi dönem icerisinde yaptiklari ve yasamindan sonrada geride biraktiklariyla gercek bir liderdi. Onun yaptiklarini sorgulayacaginiz yere tarihte Vatanini milletini canini ortaya koyarak herseyini milletine adayan ve tarihe yön vermis insanlar hakinda nasil konusmaniz greketigine bakin.

  9. Alt 12-11-2009, 22:51 #59
    mus'ab Mesajlar: 331
    arkadaşlar yazıların tamamını dikkatle okudum. Bizler müslüman olduğumuzu söylüyoruz. sözlerimizde samimi isek, bu olaya Peygamber-i bakmamız lazım.
    Ümmeti olduğumuz, peygamber-i zişan efendimiz, arab'ın arab olmayana hiç bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir, buyuruyor.

    Bir başka hadis-i şerifte: Irkçılık yapan bizden değildir. (bizim meclisimize girmesin) buyurmuştur.

    Arap milliyetciliği, türk milliyetciliği, derken ister istemez ırkçılık illetine yakalanmışız. hadis-i şerifler gayet açık ve net. milliyetcilik ifadesini eğip bükerek, sağa sola çevirerek, ırkçılık yapmadığını söylemek hiçte inandırıcı değil.

    Bir örnekte ben vereyim; yılını hatırlayamıyorum ama sizlet hatırlarsınız yada çok polemik olursa bulur yazarım. türki cumhuriyetleri toplantısı yapıldı istanbulda ev sahibi ise, MHP genel başkanı devlet bahçeli beydi. türk omadıkları gerekçesiyle kafkaslardan sadece ÇEÇEN ler davet edilmediler. halbuki davet edilenlerin bir çoğu türk ama müslüman değildi. mesela gürcistan çoğu türk bile değil. mesela kazakistan. çeçenlere zulmü ruslar kazaklar eliyle yapmıştır. mesela azeriler. en ufak bir olayda ruslarla beraber olup bize karşı duracak kadar kim olduklarını iki sefer gösterdiler.

    hülasa: milliyetcilik kavramı kacaman bir IRKÇILIKTIR. şimdi bazı arkadaşlar benim ya kürt olduğumu yada arap olduğumu düşünecekler.
    Ben aksaraylıyım. türküm. ama öncelikli kimliğim islam'dır. sora türküm ama ırkçı değilim.

    emirahmedyasin ve Bediüzzaman26 bunu beğendiler.
  10. Alt 12-14-2009, 19:14 #60
    Bediüzzaman26 Mesajlar: 183
    Milliyetçilik dinimize karşı gelecek bir şey değildir. Üstadımız( Bediüzzaman Said Nursi) Dindar bir Cumhuriyetçiydi. Değil mi ama? Hem onun Yeni Asyada bir yazısı vardı. Bunla ilgili.

Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Bu soru sistemi, zararlı botlara karşı güvenlik için uygulamaya sunulmuştur. Bundan dolayı bu kısımı doldurmak zorunludur.