MUHAKEME.NET FORUMU
Ana Sayfa
Portal
Kisayol Linkler
Yeni Mesajlar:
Bugünkü Mesajlar
Konulari okundu isaretle
Bugünün son aktiviteleri
Kendi aktivite akisina bak
Forum
Forum
Quick Links
Yeni Mesajlar
Bugünkü Mesajlar
Konulari Okundu Isaretle
Bugünün Son Aktiviteleri
Galeri
Bilgi Yarismasi
Bilgi Yarismasi
Hizli Linkler
Bilgi Yarismasi
Çözdügüm Sorular
Liderler
Rekor Salonu
Oyun Oyna
Ruh Haliniz
Günlükler
Üyeler
Üyeler
Hizli Linkler
Kayitli Üyeler
Çevrimiçi Üyeler
Yöneticiler
Son Aktiviteler
Fotograf Galerisi
Gözat
Üye Albümleri
Forum Videolari
Forum Resimleri
Düsünce Meclisi
Albümlerim
Soru - Cevap
Sözlügümüz
Eglence Forumu
Giriş
Şifremi unuttum?
Şifremi unuttum?
Üye ol
Üye ol
Muhakeme
Portal
Forum
Islamiyet
>
Genel Islami Bölüm
>
İMAM BUHARİ ve SAHİHİ yazı dizisi
>
Konu Cevaplama Paneli
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.
Puanla degerlendir
10- Puan ver
9 - Puan ver
8 - Puan ver
7 - Puan ver
6 - Puan ver
5 - Puan ver
4 - Puan ver
3 - Puan ver
2 - Puan ver
1 - Puan ver
Konuyu Yanıtla
İMAM BUHARİ ve SAHİHİ yazı dizisi
konusuna gelişmiş panelde (zengin editör) yanıt.
Kullanıcı isminiz:
Giriş yapmak için Buraya tıklayın
JavaScript is required for human verification.
[QUOTE=emirahmedyasin;35236]Ameller niyetlere göredir ve herkes için niyet ettiğinin karşılığı vardır. Kimin hicreti elde edeceği dünyalığa veya evleneceği bir kadına ise hicreti, hicret ettiği şeyedir. Bu hadisi İmam Buhari kitap yazanların kitaplarının başlangıcına yazmalarını tavsiye etmiştir. Selamun aleykum Rabbimin izni ile sizlere İmam Buhari den başlayarak hadis alimlerini ve yaptıklarını acizane tanıtmaya çalışacağım. Kimi zaman hadis derlerken nasıl hassas olduklarını kimi zaman da Tirmizi gibi gözleri görmeyen ama yüreği açık olanlardan ve nasıl 400 bin hadisi ezberinde tuttuğundan bahsedeceğim. Katıldığım kimi hadis ders ve sohbetlerinden ve okuduğum kitaplardan öğrendiklerimi sizlerle paylaşacağım. Sizlerinde yardım ve katkılarını bekliyorum. İmam Buhari, hicri 194 senesinde Cuma günü doğdu, hicri 256 da Ramazan bayramı arifesi olan Cumartesi gecesi vefat etti. Onun şöyle dediği rivayet edilmiştir: “Sahih i 600 bin hadis arasından 16 yılda çıkardım.Kitabıma koyduğum her hadis için gusül abdesti alıp iki rekat namaz kıldım”. İmam Buhari nin faziletleri sayılamayacak kadar çoktur. Bunlardan birisi 12 yaşında hadis ezberlemeye başlamasıdır.Pek çok hocadan hadis almıştır. O şöyle demiştir: Bin seksen kişiden hadis aldım, bunlar arasında yalnızca hadis hocaları bulunmaktadır. Hepside şöyle diyorlardı:”İman; söz ve amelden oluşur, artar ve eksilir.” Ondan yüz bine yakın kişi rivayette bulunmuştur. Daha küçük yaşta iken 70 bin hadisi serd usulü ile ezbere biliyordu. Bir kitabı tek bir bakışta ezberlerdi. Ramazan ayında teravih namazından sonra Kur an ın üçte birini okurdu. Duası makbuldü. Es Sahih adlı eseri sünneti içeren kitapların en sağlamıdır.( derlediği 600 bin hadis içerisinden 7525 tanesini almıştır) Devam edecek...[/QUOTE]
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Linkleri otomatikmen URL´e cevir
Automatically retrieve titles from external links