Mevlit Kandilinde camiler doldu taştı   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 02-04-2012 (09:45)   Son Mesaj: 02-04-2012 (09:45)    Cevap: 0    Gösterim: 359  

    02-04-2012

    Mevlit Kandilinde camiler doldu taştı

    Mevlit Kandilinde camiler doldu taştı
    Mevlit Kandilinde camiler doldu taştı

    Müslümanlar dün gece Peygamberimizin alemi şereflendirmek için dünyaya gelişini kutlamak için camilere akın etti. Camileri dolduran müminler, ümmet için dua etti.

    Peygamberimiz H.Z. Muhammed"in (S.A.V.) dünyaya geldiği Mevlit Kandili"ni idrak eden Müslümanlar camilere akın etti. Ellerini semaya kaldırıp Allah"a dua eden inananlar, geçmiş günahlarının af edilmesi için Yaradan"a yalvardı.

    İstanbul"da Mevlit Kandili"ni idrak etmek isteyen vatandaşlar Sultanahmet, Eyüp Sultan ve Süleymaniye gibi tarihi camileri doldurdu. Camileri dolduran Müminler dua etti. Tevbe ve istiğfar eden Müslümanlar Allah"tan geçmiş günahlarının affolmasını istedi.

    Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu camilerde kadın erkek, genç yaşlı yüz binler hep birlikte "Amin" dedi. Edilen dualarda ise belki de ortak tek nokta, ülkenin huzur ve refahının artmasıydı.

    Mevlit Kandili için camiye gelen ve herkesin kazadan beladan uzak olmasını arzuladığını aktaran Hikmet Oğuz, "Ortadoğu"da Arap Baharı deniyor. Adı her neyse bitmesini, akan kanın durmasını istiyoruz." diye konuştu.

    Sınavlardan geçmek için de dua ettiğini belirten bir üniversite öğrencisi ise, "Sınavlardan geçmek ve ortalamamın yüksek olmasını istedim. Dünya ve ahiret hayatı için her şeyin hayırlı olmasını temenni ettim." ifadelerini kullandı.




    Mevlit Kandilinde camiler doldu taştı Yorumları