Kar Kütahya´da hayatı felç etti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-03-2012 (13:25)   Son Mesaj: 02-03-2012 (13:25)    Cevap: 0    Gösterim: 384  

    02-03-2012

    Kar Kütahya´da hayatı felç etti

    Kar Kütahya´da hayatı felç etti
    Kar Kütahya´da hayatı felç etti

    Kütahya'da kar kalınlığı şehir merkezinde 25 santimetreye ulaşırken, il genelinde 282 köye ulaşım sağlanamıyor.

    Dün akşamdan bu yana devam eden yoğun kar yağışı sebebiyle 282 köy yolunun kapandığını söyleyen Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engellilere bir gün idari izin verildiğini açıkladı. Köylere Hizmet Götürme Birliğine bağlı ekiplerin yol açma çalışmasına başladığını kaydeden Çiftçi, kapanan köy yollarının tekrar trafiğe açılması için 10 ayrı ekibin fasılasız çalıştığını ifade etti.

    Belediye Başkanı Mustafa İça ise, 76 kişiden oluşan kar temizleme ekibinin görev başında olduğunu belirterek, "Ekiplerimiz önce ana arterlerin temizliğini yapıyor. Daha sonra da ara sokaklara girecek. Kar temizliği çalışmalarında vatandaşlarımız da bize yardımcı olursa neticeye daha çabuk ulaşırız. Yoğun kar yağışı sebebiyle belediyede oluşturduğumuz kriz masası 24 saat görev başında. Ben ve Valimiz Sağlık Bakanlığında bir görüşme yapmak için Ankara'ya gidiyoruz" diye konuştu.

    Belediye ile Karayolları ekipleri, şehir merkezi ve şehirlerarası yollarda kar kürüme ve tuzlama çalışması yapıyor. Belediye ekipleri şehir merkezindeki yol açma ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürürken, Kütahya Bölge Trafik Müdürlüğü ekiplerinin Kütahya-Eskişehir ve Kütahya-Afyonkarahisar arasında araçların zincirsiz yola çıkmalarına izin vermediği bildirildi.




    Kar Kütahya´da hayatı felç etti Yorumları