Soğuklar gidiyor ama yenisi kapıda!   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 02-02-2012 (15:38)   Son Mesaj: 02-02-2012 (15:38)    Cevap: 0    Gösterim: 360  

    02-02-2012

    Soğuklar gidiyor ama yenisi kapıda!

    Soğuklar gidiyor ama yenisi kapıda!
    Soğuklar gidiyor ama yenisi kapıda!

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un bazı bölgelerinde akşam saatlerinde kar görülebileceği belirtirken 1 hafta sonra yeni soğukların geleceğinin de altını çizdi.

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''Bugünden itibaren bazı bölgelerde akşam saatlerinde kar görülebilir ve yarından itibaren lodos ile birlikte hava ısısı yükselebilir. Bir haftalık zaman diliminin ardından tekrar soğukların geleceğinden bahsediliyor'' dedi.

    Topbaş, ''Almanya'nın Ortasında Alman-Türk Başarı Öyküleri'' kitabının tanıtımının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

    Bir gazetecinin, kar yağışı çalışmalarına ilişkin sorusu üzerine Topbaş, ''Bugünden itibaren bazı bölgelerde akşam saatlerinde kar görülebilir ve yarından itibaren lodos ile birlikte hava ısısı yükselebilir. Bir haftalık zaman diliminin ardından tekrar soğukların geleceğinden bahsediliyor'' dedi.

    Topbaş, karla mücadele çalışmalarında ekiplerin başarılı olduğunu ifade ederek, ana arterlerin açık olduğunu, 3 bin kilometrelik hat üzerinde ciddi çalışmalar yürütüldüğünü ve tipinin etkili olduğu yerlerde ciddi sıkıntılar çıkarttığını kaydetti.

    Belediye olarak vatandaşlara sıkıntı yaşatmamaya özen gösterdiklerini anlatan Topbaş, vatandaşların da hassasiyet gösterdiğini söyledi.

    Topbaş, ortalama 40 bin tonun üzerinde tuz, 10 bin tona yakın solüsyon kullanıldığını belirterek, bu aşamada ciddi bir özveri gösterildiğini ve kentin en soğuk günlerini yaşadığını kaydetti.

    Kadir Topbaş, 5 Şubat 2006 tarihindeki kar yağışının yüzde 80'i kadar yağış görüldüğünü ifade ederek, genele göre etkilerini farklı noktalarda gösterdiği için lokal olarak sıkıntıların yaşandığını ve karayolları ağlarında da bunun görüldüğünü söyledi.

    Topbaş, metrobüsteki aksamalara ilişkin soruyu da şöyle yanıtladı:

    ''Yöneliş tamamen metrobüse olunca kapasitesini çok aştığını düşünmek lazım. Biz metrobüsü kurgularken 400 bin kişilik bir kullanımı planlamıştık. Bu yağışlarla 700 ile 800 binlerle ifade edilen bir yoğunluk yaşandı. Bu hava şartları sadece İstanbul'da olmuyor. Dünyanın diğer kentlerinde de yaşanıyor. Geçen yıl şubat ayında New York'taydım. Trafik zorlanmıştı. Böyle çalışma yoktu. Çöp yığınları, donan insanlardan bahsedildi. İstanbul ölçeğinde baktığınızda başarılı oldu. Acemi şoför var, 5 bin liraya araç alıp 1000 liraya kar lastiği alamayanlar var. Biz de onlara bu tip havalarda dışarı çıkmamalarını önermekteyiz.''




    Soğuklar gidiyor ama yenisi kapıda! Yorumları