Kocaoğlu: Belediyede örgüt yok   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 01-27-2012 (18:29)   Son Mesaj: 01-27-2012 (18:29)    Cevap: 0    Gösterim: 427  

    01-27-2012

    Kocaoğlu: Belediyede örgüt yok

    Kocaoğlu: Belediyede örgüt yok
    Kocaoğlu: Belediyede örgüt yok

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyeye düzenlenen operasyonda tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan belediye bürokratları ve geride kalanlarla ilgili konuştu.

    Belediyede örgüt olmadığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, 60 yaş kartı ile ilgili Bakanlar Kurulu"nun yasal düzenleme yapmasını beklediklerini söyledi. İnönü Caddesi"nde çalışmaları geciktiren yüklenici firmaya sert tepki gösteren Kocaoğlu, delege seçimlerine de müdahil olmadığının bir kez daha altını çizdi. Tarihi Agora ören yerinde gerçekleşen protokol imza töreninde konuşan Başkan Kocaoğlu, belediyenin Agora"da yapılan kazılara bundan sonra aylık 75 bin TL"lik destek vereceğini söyledi.

    Soruları cevaplandıran Başkan Kocaoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu"nun geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği İzmir ziyaretinde gündeme getirdiği vatandaşlar tarafından şikayet konusu yapılan su faturalarına yansıyan "katı atık bedelleri" ile ilgili konuştu. Başkan Kocaoğlu, "Hane başına 4 lira ile 9 lira arasında İzmir"de katı atık bedeli faturalara eklendi. Bu paralar yasal olarak alındığı için ilçe belediyelere ödeniyor. Onların adına biz tahsil ediyoruz. Bu, hükümetin yasal düzenlemesi ile belediyelere verilen bir gelirdir ve aynı zamanda da bir yasal zorunluluktur. Biz bunu uyguluyoruz. Sayın bakanımız bu konuda yasal düzenlemeden geri adım atılması, katı atık bedelinin alınmaması gibi parlamentoda karar çıkartırsa biz onu uygulamak zorundayız. Görevimiz o. Ama bu uygulama tamamen yasal bir uygulamadır. Belediyelerin bu konuda yapacak bir şeyi yoktur." diye konuştu

    İçeride kalanlara üzüldüğünü belirten Kocaoğlu, "3 Nisan"da mahkeme başlayacak ve devam edecek. Bizim bütün dileğimiz ve isteğimiz 3 Nisan"a kalmadan itirazlar ve aylık değerlendirmeler çerçevesinde içeride kalan 10 arkadaşımızın da özgür kalmasıdır." dedi.

    Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamenin avukatlar dışında konunu uzmanları tarafından araştırıldığını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, "Bu iddianame İzmir Büyükşehir Belediyesi"nin ne kadar dürüst, ne kadar kurallara uygun, evrensel ahlak kurallarına tabi çalıştığının bir vesikası olarak İzmir belediyecilik tarihine ve Türkiye belediyecilik tarihine geçecektir. Umudumuz da beklentimiz de tahliyelerin dava sürecini olumlu yönde etkilemesi yönündedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi 18 bin 500 kişinin çalıştığı güvenlik elemanları ve çok az sayıda taşeron çalışanı ile birlikte 20 bin kişilik bir örgüttür. İzmir"e 24 saat hizmet veren bir örgüttür. İzmir Büyükşehir Belediyesi"nde çete diye bir şey yoktur." şeklinde konuştu.

    Sayıştay Dava Daireler Kurulu"nun kararı ile Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edilen 60 yaş kartı hakkında da açıklama yapan Başkan Kocaoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım"ın "Sistem devam etmeliydi" sözlerine de gönderme yaptı. Kocaoğlu, "Biz mecliste aldığımız tavsiye kararını Bakanlar Kurulu"na ilettik. Bakanlar Kurulu"nun vereceği kararla uygulama yapılıp yapılamayacağı ortaya çıkacaktır. Bakanlar Kurulu yasal düzenleme yaparsa uygulama sürecektir." açıklamasını yaptı. Kocaoğlu, yasal düzenlenenin çıkmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

    Büyükşehir Belediyesi"nin İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde sınava tabi tutarak işe aldığı, fakat Danıştay"ın kararı nedeniyle iş başı yaptıramadığı çalışanların eylemleri ile ilgili de konuşan Başkan Kocaoğlu, "Danıştay bir karar aldı. Büyükşehir Belediyesi "benim itfaiye elemanına ihtiyacım" var diyor ve sınav yapıyor. Sınavda kazanan adayları işe alacak. Bu süreçte bir Danıştay kararı çıkıyor. Bu yapılan sınavların sade bizde değil tüm belediyelerde uygunsuz olduğunu, yasaya uymadığını belirtiyor. Bunun yasaya uygun hale gelmesi için mücadele veriyoruz. Bu yapıldığında da arkadaşları işe alacağız." şeklinde sözlerini tamamladı.




    Kocaoğlu: Belediyede örgüt yok Yorumları