Yüksekova´da ´silah´ operasyonu   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 01-18-2012 (23:06)   Son Mesaj: 01-18-2012 (23:06)    Cevap: 0    Gösterim: 398  

    01-18-2012

    Yüksekova´da ´silah´ operasyonu

    Yüksekova´da ´silah´ operasyonu
    Yüksekova´da ´silah´ operasyonu

    Yüksekova'da kendilerini polis olarak tanıtıp girdikleri 2 evde gasp yaptıkları ileri sürülen zanlıların olayda kullandığı uzun namlulu silah operasyonla ele geçirildi.

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, 1 ay önce bir okulu uzun namlulu silahla basarak çevreye zarar verdikleri, girdikleri iki evde gasp yaptıkları iddia edilen 4 hırsızlık zanlısının tutuklanmasının ardından düzenlenen 2 kişi daha gözaltına alındı. Olayda kullanılan uzun namlulu silah ele geçirildi.

    Alınan bilgiye göre, 18 Aralık günü, Yüksekova'da bazı kişilerin, kendilerini polis olarak tanıtarak evlere girip, vatandaşlara kötü muamelede bulunup gasp yaptıkları ihbarına yönelik soruşturma kapsamında, Özel Harekat Şubesi ekiplerince belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda, 2 kişi gözaltına alındı. Polis kamerasının kaydettiği operasyonda, okul baskınında kullanılan Kalaşnikof silah da ele geçirildi.

    Yüksekova Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren, bir ay önce ilçede yaşanan olaydan sonra polisin titiz çalışması sonucu olayda kullanılan silahın ele geçirildiğini bildirdi.

    Özeren, gözaltına alınan 2 kişinin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiğini söyledi.

    İlçede, bir ay önce bazı evlere kendini polis olarak tanıtarak giren kar maskeli kişilerin, vatandaşlara kötü muamelede bulunup gasp yaptıkları ihbarında bulunulmuş, bunun üzerine çalışma başlatan polis, 18 Aralık günü ilçede bir okula gece Kalaşnikof silahla girerek etrafa zarar veren kar maskeli kişilerin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerine ulaşmıştı.

    Polisin görüntüler üzerindeki çalışmasıyla bir hafta sonra yapılan operasyona gözaltına alınan 7 kişiden 4'ü vatandaşların evlerine giren ve okulu basan hırsızlık çetesi olduğu iddiasıyla tutuklanmıştı.




    Yüksekova´da ´silah´ operasyonu Yorumları