Bakan Kılıç: Gelecek daha iyi yönetecek   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 01-18-2012 (22:01)   Son Mesaj: 01-18-2012 (22:01)    Cevap: 0    Gösterim: 424  

    01-18-2012

    Bakan Kılıç: Gelecek daha iyi yönetecek

    Bakan Kılıç: Gelecek daha iyi yönetecek
    Bakan Kılıç: Gelecek daha iyi yönetecek

    Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''Biz bu ülkeyi bizden evvelkilerden iyi yönettik, inşallah benim genç kardeşlerim de bu memleketi bizim yönettiğimizden de daha iyi yönetecek'' dedi.

    Bakan Kılıç, Antalya'nın Manavgat ilçesinde vatandaş devlet işbirliğiyle yapılan Kredi Yurtlar Kurumu Manavgat Yükseköğrenim Öğrenci Yurdunun açılışını yaptı.

    Törende konuşan Bakan Suat Kılıç, böyle güzel bir tesisin Manavgat'a kazandırılmasından mutluluk duyduğunu söyledi. Gençlerin yetişmesine yönelik yapılacak her türlü katkının Türk milletinin ikbaline, istikbaline, geleceğine yapılan katkılar olduğunu belirten Bakan Kılıç, ''O kızlarımızı ve delikanlılarımızı hakkıyla yetiştirebilirsek, Anadolu insanının değerlerini, ahlakını, değerler sistemini gençlerimize hakkıyla öğretebilir, benimsetebilirsek, bilgi ağının gerekleriyle de okullarda donanımlarını temin edebilirsek emin olun gelecek, bugünlerden de çok daha aydınlık, çok daha güzel, çok daha parlak olacak'' diye konuştu.

    Gittiği her yerde yurtları ziyaret edip üniversite öğrencileriyle görüşüp dertleştiğini anlatan Kılıç, şöyle devam etti:

    ''Onları yöneten ve şekillendiren değil, onlarla birlikte, gençlik politikalarını şekillendiren bir hükümet ve devlet anlayışını temsil etmeye gayret ediyoruz. Gençlerimizin gözündeki ışığa baktığım zaman gençlerimizin geleceğe dair vadettikleri değerlere baktığım zaman, gerçekten Atatürk'ün o (Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur) diyor ya. Gerçekten Türkiye'nin geleceği adına muhtaç olduğumuz kuvveti de, kudreti de gençlerimizin beyin performansında, kafa performansında, ilim ve irfanında çok rahat görebiliyorum. Dolayısıyla Türkiye'de gerek devletin, gerekse hayırseverlerin ülkemiz gençliğini, geleceğe kazandırma adına ortaya koymuş oldukları katkıların tamamını büyük bir hüsnükabulle kabul ediyor ve benimsiyoruz.''

    Hizmete açılan yurtta, üçte iki oranında devletin, üçte bir oranında da hayırseverlerin katkısı olduğuna dikkati çeken Bakan Kılıç, katkı sağlayan hayırsever aileye teşekkür etti. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin her türlü yatırımı yapacak gücü olduğunu, ancak hayırsever katkılarının başka bir önemi olduğuna da değinen Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Bugün Yunanistan'da ekonomi çökerken, ispanya'da, İtalya'da hükümetler görevlerini terk edip bırakırken, memur maaşlarını, emekli maaşlarını ödeyemezken, bugün biz Allah'a şükür Türkiye'de 2012 yılında 175 tane yurt inşaatını başlayıp bitireceğiz. 175 tane. Buradaki yurt 220 kişilik. Yapacağımız yurtlar arasında bin kişilik olan var, 500 kişilik olan var, 300 kişilik olan var. 175 tane yurt projesini bitirmek için kullanacağımız para, eski parayla 2 katrilyon. Eskiden Avrupa Birliği'ni bize örnek olarak gösterirlerdi. Bugünün Avrupası memur maaşını ödeyemiyor. Biz 175 tane yurt yapıyoruz.''

    Yurtlarda kalan öğrencilere 6 yıldır her ay 180 lira yemek katkısı yaptıklarını anlatan Kılıç, ''Sayın Başbakanımızın, sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu kurumu, bakanlığı bize emanet ederken söylediği şudur; (Evlatlarımız kahvaltı yapmadan yurtlardan ayrılmayacak. Yurda döndüğünde akşam yemeğini yemeden odasına çıkmayacak. Anne babaların bakmaya kıyamadığı gözü gibi değer verdiği o evlatlar bu yurtlarda kaldığı sürece bize emanet) Biz de bu bilinçle çalışıyoruz'' ifadelerini kullandı.

    Türkiye genelinde Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında 268 bin öğrenci olduğunu bildiren Kılıç, 175 bin yurt projesi tamamlandığında yurtlarda kalan öğrenci sayasının 400 bine ulaşacağını kaydetti. Bugünkü şartlarda 268 bin öğrenciye her ay 180 lira yemek yardımı yaptıklarının altını çizen Kılıç, ''Bir rakamı daha sizlerle paylaşacağım. Değişik illerimizde, üniversitelerde okuyan 1 milyon 173 bin gencimize, her ay burs veya kredi olarak 260 lira ödemede bulunuyoruz, daha rahat koşullarda okuyabilsinler diye. Keşke imkanlar el verse daha iyisini yapabilsek'' dedi.

    Türkiye'nin yakında kendi uydusunu uzaya fırlatacağına da değinen Kılıç, şunları kaydetti:

    ''Yakında, 2013 yılında, yüzde 100 Türk mühendislerinin eseri olan, yüzde 100 kendi uydumuzu uzaya fırlatacağız, Göktürk adında. Uzayda uydularımız var. Parasını verip satın aldığımız uydular var. Ama şimdi yüzde 100 Türk mühendislerinin eseri olan bir uyduyu uzaya fırlatacağız. Yani bu gençlere emek verildiği zaman, bu gençlerimize iyi eğitim verildiği zaman, bu gençlerimize geniş imkanlar verildiği zaman, inşallah ümit ediyorum ki, biz bu ülkeyi bizden evvelkilerden iyi yönettik, inşallah benim genç kardeşlerim de bu memleketi, bizim yönettiğimizden de daha iyi yönetecek.''

    Bakan Kılıç, daha sonra Vali Ahmet Altıparmak ve Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak'la yurdun açılış kurdelesini kesti. Yurdu gezerek öğrenci ve yurt görevlileriyle bir süre sohbet eden Kılıç, MAYÖV Başkanı Muammer Güneş'e, yüzde 40'nın vakıf tarafından yaptırılması kaydıyla ilçeye 250 kişilik ikinci bir öğrenci yurdu yapacakları sözünü verdi. Kılıç, bu yurdun bu yıl içerisinde tamamlanacağını da kaydetti.

    Bu arada, Van'daki depremden sonra Manavgat'taki bir yakınının yanına yerleşen 83 yaşındaki depremzede Lütfüye Sönmezler, eşinin öldüğünü ve 8 çocuğunun olduğunu belirterek Bakan Kılıç'tan çocuklarına iş bulunması ve barınma yeri sağlanması isteğinde bulundu. Sönmezler, Kılıç'a sorunlarını anlatan bir de mektup verdi.

    Açılış törenine Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, Manavgat Yükseköğrenim Teknik ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (MAYÖV) Başkanı Muammer Güneş, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

    Maliyetinin yüzde 40'ı MAYÖV tarafından karşılanan ve toplam 3 milyon liraya mal olan Manavgat Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu 220 öğrenci kapasitesine sahip. 132 kız, 88 erkek öğrencinin barındığı yurtta, 4'er kişilik odalarda, duş, tuvalet televizyon ve internet bağlantısı bulunuyor.




    Bakan Kılıç: Gelecek daha iyi yönetecek Yorumları