Babası doğum raporlarına karıştırınca   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 01-18-2012 (14:04)   Son Mesaj: 01-18-2012 (14:04)    Cevap: 0    Gösterim: 457  

    01-18-2012

    Babası doğum raporlarına karıştırınca

    Babası doğum raporlarına karıştırınca
    Babası doğum raporlarına karıştırınca

    Muğla’nın Fethiye İlçesi’ne bağlı Yaka Köyü’nde bir baba, çocuklarının doğum raporlarını karıştırınca 2 yıl süren mücadelesi sonunda kızını okula kayıt yaptırabildi.

    Mahkeme sonucu kemik testi yapılarak gerçek yaşına kavuşan Aynur ise, kimliğini kavuştuktan sonra resmen okullu oldu.

    Edinilen bilgilere göre; Yaka Köyü"nde ikamet eden Durmuş Karakaş 01.11.2003 yılında dünyaya gelen ve Aynur ismini verdiği kızını çeşitli nedenlerle nüfusa gecikmeli yazdırdı. Bu işlemi yaptırırken diğer kızının doğum raporunu yanlışlıkla götürüp buna göre işlem yaptıran Baba Durmuş Karakaş kızını nüfusa 01.11.2006 tarihinde yazdırdı. 2 yıl önce çocuğunun kendi hesaplarına göre okul çağının geldiğini düşünerek okula kayıt için götüren Durmuş Karakaş "Çocuğunuz 5 yaşında kayıt yapamayız" cevabı üzerine ne yapacağını şaşırıp mahkemeye başvurdu. Fethiye 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde doğum tarihi tashihi için başvuran Durmuş Karakaş"ın 5 yaşında görünen kızına kemik testi yaptırıldı. Mahkeme kemik testine göre yaşının düzeltilmesini kararlaştırdı. Nüfus kaydındaki yanlışlık nedeniyle bugüne kadar misafir olarak derslere katılan Aynur Karakaş yanlışlığın düzeltilmesi ile resmen okullu oldu.

    Baba Durmuş Karakaş "Kızımın doğum raporu kardeşininki ile karışmış. O yıllarda evimiz yanmıştı. Küçük kızımın doğum raporunu götürmüşüm. Çocuğu okula gönderecektim. "Bu çocuk çok küçük" dediler. Ben de mahkemeye başvurarak yaşını büyütmek zorunda kaldım. Şimdi gazete ilanı da yapılırsa 5 yaşında görünen kızım 8 yaşına girmiş olacak" diye konuştu.




    Babası doğum raporlarına karıştırınca Yorumları