Antalya´da gündüz güneş, gece don   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 01-18-2012 (12:58)   Son Mesaj: 01-18-2012 (12:58)    Cevap: 0    Gösterim: 590  

    01-18-2012

    Antalya´da gündüz güneş, gece don

    Antalya´da gündüz güneş, gece don
    Antalya´da gündüz güneş, gece don

    Antalya'nın Gazipaşa Kaymakamlığı gece olası buzlanma ve don olaylarına karşı üreticileri uyarırken, gündüz vatandaşlar güneşli havanın keyfini çıkardı.

    Gazipaşa Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bölgede hava sıcaklığının 4 ile 6 derece azalacağı, buna göre sahil kesiminde hafif, iç kesimlerde orta ve kuvvetli don ile buzlanma beklendiği bildirildi. Açıklamada, başta üreticiler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği kaydedildi. Gazipaşa Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre ise ilçeye son 16 günde rekor oranında yağış düştü. Yetkililer, 1-16 Ocak tarihleri arasında metrekareye 265 kilogram yağış düştüğünü açıkladı. Geçen yılın aynı döneminde metrekareye 59 kilogram yağış düştüğünü kaydeden uzmanlar, yağış oranının yaklaşık 4,5 kat arttığını belirtti.

    Meteoroloji Müdürlüğü don uyarısında bulunsa da güneşli hava vatandaşları sokağa döktü. Gündüz hava sıcaklığının 13 dereceye çıktığı ilçede halk parklara çıkarak gezinti yaptı. Çocuklar ise oyun parklarında gönüllerince eğlendi. Kahyalar beldesinde restoran işleten Zafer Yiğit de, güneşli havayı at binerek değerlendirdi. At binmeyi sevdiğini ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bu hobisini uzunca bir süre yapamadığını belirten Yiğit, Gazipaşa Belediyesi Binicilik Kulübü'nde 'Gazi' adlı atla Kır Kahvesi içinde tur attı. Ata binmenin stresini aldığını belirten Yiğit, ilçe halkına da ata binmeyi önerdi.




    Antalya´da gündüz güneş, gece don Yorumları