Başkentte karla mücadele sürüyor   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 01-18-2012 (12:56)   Son Mesaj: 01-18-2012 (12:56)    Cevap: 0    Gösterim: 351  

    01-18-2012

    Başkentte karla mücadele sürüyor

    Başkentte karla mücadele sürüyor
    Başkentte karla mücadele sürüyor

    Ankara Büyükşehir Belediyesi, geçen hafta sonu başlayan ve ara ara etkisini gösteren kar yağışı ve buzlanmaya karşı alınan önlemlerin kesintisiz sürdürüldüğü duyuruldu.

    Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ana arterlerde yürütülen çalışmalarla trafik akışının sorunsuz sağlandığı ve ana cadde ve bulvar kaldırımlarını kar ve buzdan arındırmak için çalışmaların gece gündüz 300 personelle sürdürüldüğü vurgulandı.

    Ekiplerin, kar yağışının ilk günü gece geç saatlerden itibaren özellikle yaya yoğunluğunun çok olduğu bölgelerdeki ana bulvar ve cadde kaldırımlarını temizlemek amacıyla kesintisiz görev yaptığı belirtilen açıklamada, ''300 personel, tuzlama ve solüsyon yardımıyla da aşırı soğuklar nedeniyle meydana gelebilecek kazalara karşı da önlem alıyorlar'' denildi.

    Kaldırımlarda el aletleri ile yapılan temizliğin yanı sıra mini kar küreme aracı ile temizlik işlerini sürdüren ekiplerin, gece trafiğin azaldığı saatlerde alt ve üst geçitlerde oluşan buz sarkıtlarını ortadan kaldırarak, yaşanabilecek kazaların önüne geçtiği bildirilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

    ''Vatandaşlarımızın kaldırımlarda güvenle yürüyebilmeleri, alt ve üst geçitlerde basamaklarda kolaylıkla inip çıkabilmeleri için gece gündüz çalışıyoruz. Ancak yoğun çalışmalarımız arasında yapmadığımız, gözümüzden kaçan yerler de olabiliyor. Kar yağışı başladığından beri çok yoğun ihbar almadık. Vatandaşlarımız bildirimde bulunmak isterlerse ALO 153'ten bize hemen ulaşabilirler. Anında müdahale ederiz.

    64 karla mücadele aracı şehrin değişik yerlerinde görev yapıyor. Kar yağışı veya buzlanma halinde Büyükşehir Belediyesi ekip ve ekipmanları, sorumluluk alanı olan ana cadde ve bulvarları ile otobüs ring yolları ve genişliği 12 metreden büyük sokaklar ile kaldırımlarını temizliyor.

    Yağış ihtimaline karşı karla mücadele araçları, Havaalanı Yolu Hasköy, Kepekli Konya Yolu, Eskişehir Yolu, Samsun Yolu, İstanbul Yolu, Cinnah Caddesi, Atatürk Bulvarı,Turan Güneş Bulvarı, Yenimahalle Şentepe, Keçiören ve Mamak gibi pek çok semtte bekletiliyor.''




    Başkentte karla mücadele sürüyor Yorumları