Doğu Anadolu´da 722 köy yolu kapandı   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 01-18-2012 (12:59)   Son Mesaj: 01-18-2012 (12:59)    Cevap: 0    Gösterim: 383  

    01-18-2012

    Doğu Anadolu´da 722 köy yolu kapandı

    Doğu Anadolu´da 722 köy yolu kapandı
    Doğu Anadolu´da 722 köy yolu kapandı

    Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 722 köy yolu ulaşıma kapandı.

    Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Doğu Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altında olan bölgede kar yağışı etkisini sürdürüyor.

    Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Bayburt'ta eksi 17, Erzurum'da eksi 12, Erzincan'da eksi 10, Ardahan'da eksi 8, Kars'ta eksi 6, Ağrı'da eksi 2 ve Iğdır'da eksi 1 derece olarak ölçüldü.

    Günün en yüksek hava sıcaklığının Erzincan'da eksi 3, Bayburt'ta eksi 1, Kars'ta 0, Ardahan ve Erzurum'da 1, Ağrı'da 2 ve Iğdır'da 9 derece olması bekleniyor.

    Ağrı, Erzurum ve Kars'ta kar yağışının aralıklarla devam edeceğini, öğleden sonra söz konusu kentlerde rüzgarın etkili olacağı bildirildi.

    Kar yağışının etkisiyle Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 60, Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi'nde 150 santimetre olarak ölçüldü.

    İl Özel İdaresi Genel Sekreterliklerinden alınan bilgiye göre de etkili olan kar yağışı ve tipi dolayısıyla Erzurum'da 542, Ağrı'da 113, Ardahan'da 32, Kars'ta 28 ve Iğdır'da 7 olmak üzere toplam 722 köyle ulaşım sağlanamıyor.

    Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, İkizdere-İspir, Akşar-Gaziler-Karaurgan, Gaziler (Sarıkamış-Karaurgan) yol ayrımı, Çat-Bingöl, Tekman-Gökoğlan, Erzurum-Konaklı Kayak Merkezi, Karayazı-Göksu, Karaçoban-Karagöz, Çobandede-Karayazı karayollarının kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığını bildirdi.

    Bu arada, kar yağışıyla birlikte beyaz bir örtüye bürünen Doğu kentlerinde Belediye ve İl Özel İdaresi ekiplerinin karla mücadele çalışması sürüyor.

    Ardahan

    Ardahan'da kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Ardahan-Posof ve Ardahan-Şavşat karayolları ulaşıma açıldı.

    Karayolları 183. Şube Şefi Ümit Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan-Posof ve Ardahan-Şavşat karayollarının bölgede gerçekleştirilen karla mücadele çalışmaları sonucu ulaşıma açıldığını söyledi.

    Sürücülere uyarılarda bulunan Yıldırım, ''Özellikle bugün yollarda buzlanma etkili oluyor. Sürücülerimizin bu nedenle tedbirli olmasını istiyoruz. Araç sürücülerinin mümkün oldukça zincirsiz yola çıkmamaları gerekiyor'' dedi.

    Ağrı

    Ağrı'nın Taşlıçay ilçesindeki Balık Gölü mevkisinde bulunan Tanyolu köyü ve bağlı Kayalık, Adakent ile Yaylacık mezraalarına giden tek yönlü yolun çığ düşmesi sonucu kapandığı bildirildi.




    Doğu Anadolu´da 722 köy yolu kapandı Yorumları