Belediye bir zil kadar yakın   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 01-18-2012 (11:55)   Son Mesaj: 01-18-2012 (11:55)    Cevap: 0    Gösterim: 413  

    01-18-2012

    Belediye bir zil kadar yakın

    Belediye bir zil kadar yakın
    Belediye bir zil kadar yakın

    İzmit Belediyesince yürütülen ''Hizmet Kapınızda Projesi'' kapsamında oluşturulan 6 ekip, ilçe sınırlarında bulunan evleri kapı kapı dolaşarak vatandaşların sorunlarını kayıt altına alıyor.

    İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan AA muhabirine yaptığı açıklamada, modern belediyecilik kurallarının sosyal belediyeciliği ön plana çıkardığını söyledi. Doğan, sosyal belediyecilik çalışmalarına en güzel örneğinin ''Hizmet Kapınızda Projesi'' olduğunu vurguladı.

    Türkiye'de söz konusu projeye benzer çalışmaların yapıldığını belirten Doğan, ''Hizmet Kapınızda Projesi'' kendi konsepti açısından Türkiye'de ilk kez uygulanan bir projedir. Bu projeyle hedefimiz vatandaşımızla yüz yüze iletişim kurmak. Belediye ile vatandaşımız yüz yüze gelsin. Bunu yaparken vatandaşımız yollar katedip belediyeden randevular alarak gelmesin. Ekiplerimiz tarafından kapısı çalınınca çıksın ne düşüncesi ne sorunu varsa söylesin. İzmit Belediyesi ile İzmit halkı bir bütün'' diye konuştu.

    İzmit halkının daha mutlu, huzurlu ve sorunsuz olmaları için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

    ''Dolayısıyla vatandaşın kapısına kadar gidip onların çevresinde olan sorunları ve bu sorunlarla ilgili düşüncesini almak bizim için çok önemli. Projemizin temel gayesi vatandaşımızla yüz yüze temasa geçip, vatandaşı evinde ziyaret ederek onların sorunlarını dinleyip öneriler alarak ve belediye ile vatandaşın arasındaki iletişimi güçlendirmek istiyoruz. Bu anlamda ''Hizmet Kapınızda Projesi''ni çağdaş belediyeciliğin gereği olan olarak görüyoruz. Proje kapsamında 75 bin hanemiz var. Halkla ilişkiler uzmanlarından oluşan 6 ekibimiz var. Bu ekiplerimiz mahallelerde kapı kapı dolaşarak evleri ziyaret ediyor, belediyenin temsilcisi olduğunu söyleyerek içerisinde bizim yazmış olduğumuz mektubumuzu ve belediyemiz ile ilgili bir takım bilgilendirme broşürlerini takdim ediyorlar.

    Proje başlayalı 3 ay olmasına rağmen şuana kadar İzmit sınırları içerisinde 15'e yakın mahalle ile 13 bin hane ziyaret edildi. Bizim hedefimiz 1 yıl içerisinde bütün haneleri ziyaret ederek sorunlarını dinlemek.''

    -'Komşumla aramızda sorun var, Başkanım bu sorunu çözer misiniz?'-

    Doğan, proje kapsamında edilen sorunların belediye bünyesinde kurulan ''Süper Hizmet Masası Birimi'' tarafından bilgisayara girilerek ilgili birimlerin sorunları görmesinin sağlandığını söyledi.

    ''Bizler vatandaşın evine sadece seçim zamanı gitmiyoruz, onların evine her zaman giderek sorunlarını dinliyoruz'' diyen Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Proje kapsamında şuana kadar 13 haneden 2 bin 427 adet talep geldi. Bu gelen taleplerden birisi de örneğin vatandaş 'Komşumla aramızda sorun var Başkanım bu sorunu çözer misiniz?' diyor ekiplerimize ve bana iletilmesini istiyor. Durum bana iletildikten sonra ilk olarak her iki tarafla tek tek konuşuyorum. Tarafları belirli bir olgunluğa getirip sorunu çözecek duruma getirdikten sonra bir araya getiriyorum tarafları ve ben rica ediyorum. Biraz da biz destek veriyoruz ve sorunu çözüyoruz. Bazen mahalle içerisinde sosyal boyutu çok büyük bir kırgınlık oluyor. Bunlar kendilerinin çözeceği sorun ama biz onlara destek vererek sorunu çözüyoruz, huzursuzluk ortadan kalkıyor. Şuana kadar benim tahmin ettiğimin ötesinde bu tür bireysel olabilecek sorunlar bize iletildi. Bizler bu proje ile şehirle ve vatandaşla bütünleşen bir belediyecilik anlayışı geliştirmeye çalışıyoruz.''

    Proje kapsamında evi ziyaret edilen Yasemin Ağra ise belediyenin söz konusu projesinden memnun olduklarını, böyle bir durumla ilk defa karşılaştıklarını ifade etti.

    Ağra, şunları kaydetti:

    ''Hizmet Kapınızda Projesi gerçekten güzel bir proje. Vatandaş belediyeyi yanında hissediyor. Proje sayesinde insanlar olumlu veya olumsuz sorunlarını dile getirebiliyor. Bu proje aynı zamanda aksaklıkların çözülmesine yardımcı olacaktır. Düşünün ki siz tek tek kapıları gezerek sorunları dinliyorsunuz, vatandaşın isteklerinin gerçekleşmesi noktasında önemli proje olarak görüyorum. Vatandaş olarak sadece seçim dönemlerinde değil de her zaman hatırlanıyor olmak beni mutlu etti.''




    Belediye bir zil kadar yakın Yorumları