İstanbul´a don ve buzlanma uyarısı   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 01-18-2012 (11:56)   Son Mesaj: 01-18-2012 (11:56)    Cevap: 0    Gösterim: 365  

    01-18-2012

    İstanbul´a don ve buzlanma uyarısı

    İstanbul´a don ve buzlanma uyarısı
    İstanbul´a don ve buzlanma uyarısı

    İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Ergün Güler, kentte buzlanma ve don olayları beklendiğini, vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

    Güler yaptığı açıklamada, bugün İstanbul'un parçalı çok bulutlu 4 derece olduğunu belirtti. Öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğu ilçelerinde hafif kar yağışı geçişleri görüleceğini ifade eden Güler, ''Halen buzlanma ve don olayları bekleniyor. Vatandaşlar, bu konuda dikkatli olmalı'' dedi.

    Sıcaklık mevsim normallerine dönecek

    Güler, 20 Ocak Cuma ve 21 Ocak Cumartesi günü lodosun etkili olacağını anlatarak, ''Yarın parçalı bulutlu en düşük eksi 2, en yüksek 5 derece, Cuma günü parçalı bulutlu en düşük 2, en yüksek 9 derece, Cumartesi günü çok bulutlu en düşük 5 en yüksek 12 derece, Pazar günü en düşük 5 en yüksek 9 derece olacak. Bir süredir mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları, 20 Ocak Cuma gününden itibaren 2 ve 4 derece artarak, mevsim normallerine dönecek'' diye konuştu.

    Ergün Güler, 21 Ocak Cumartesi günü akşam saatlerinden itibaren yağışın geleceğini aktararak, 22 Ocak Pazar günü de yağışın devam edeceğini söyledi.




    İstanbul´a don ve buzlanma uyarısı Yorumları