Atatürk´te güvenlik eziyeti bitiyor   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 01-18-2012 (10:57)   Son Mesaj: 01-18-2012 (10:57)    Cevap: 0    Gösterim: 367  

    01-18-2012

    Atatürk´te güvenlik eziyeti bitiyor

    Atatürk´te güvenlik eziyeti bitiyor
    Atatürk´te güvenlik eziyeti bitiyor

    Atatürk Havalimanı'nda kuyruklar oluşturan uygulamaya çözüm geliyor. Kontrol teke iniyor!

    2011"i rekorlarla kapatan havalimanını, 2012 için çok önemli gelişmeler bekliyor. Yolcu ve uçak trafiğinde çift haneli büyüme kaydeden Atatürk Havalimanı, 2011"de yaklaşık 37 milyon 500 bin yolcu tarafından kullanıldı.

    Habertürk TV'de her pazar yayınlanan Airport programına özel açıklamalarda bulunan Atatürk Havalimanı işletmecisi TAV"ın İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, günlük yolcu sayısı 100 bini bulan havalimanında önümüzdeki mart ayında Open Gate uygulamasına geçilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. 23 milyondan fazla yolcunun geçiş yaptığı dış hatlar terminalinde yolcular pasaport kontuarlarından hemen sonra güvenlik işlemlerine tabi tutulacak. Uzun zamandır tartışılan ve daha önce güvenlik sebebiyle izin verilmeyen uygulama sonrasında uçağa binerken kapılarda sıkıntılar yaşanmayacak. Dünyada birçok meydanda uygulanan bu sistemle yolcular, terminalde stressiz ve daha kaliteli zaman geçirecek.

    SIKINTILAR AZALACAK
    Kemal Ünlü konuyla ilgili şunları söyledi: Son güvenlik ve pasaport bankolarını birbiri peşi sıra ekleyeceğiz. Yani yolcu bir anda hem pasaporttan hem de nihai güvenlik taramasından geçecek ve yolculuk öncesinde daha özgür hareket edebilecek. Open Gate uygulamasına mart ayı itibariyle geçmek istiyoruz böylece terminal içerisinde hem operatörler hem yolcular rahatlayacak. Bunun dışında inovasyon anlamında da çalışmalarımız var. Yolcunun tamamen kendi başına, kendi check-in"ini yapabileceğini Self check-in kiosklarını çoğaltacağız. Ayrıca yolcuya havalimanı veya uçuşla ilgili bilgiler vermek için bilgilendirme kioskları koymayı planlıyoruz.

    KAPASİTESİ ARTACAK
    2011"de uçak iniş-kalkış kapasitesi Devlet Hava Meydanları"nın yaptığı çalışmalarla saatte 50 uçağa çıkarılan Atatürk Havalimanı'nın yeterli gelmeyen kapasitesinin 2012'de daha da arttırılması hedefleniyor. Dış hatlarda 116 havayolu 226 destinasyona uçuş yaparken geçen yıl aralarında Asiana, China Southern, Air Transat ve Hainan"ın da bulunduğu 11 yeni havayolu Atatürk Havalimanı"na uçmaya başladı. Türkiye"nin dışa açılan kapısı 2012"de de gözde olmayı sürdürecek. Çok sayıda havayolunun Atatürk Havalimanı"na uçmak istediğini belirten Kemal Ünlü, "Slot sıkıntısı ve ikili anlaşmalarda karşılıklı konulmuş frekans kısıtlamaları gibi sorunların çözülmesi gerekiyor" dedi.




    Atatürk´te güvenlik eziyeti bitiyor Yorumları