İstanbul´da bir kişi terörden tutuklandı   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 01-17-2012 (20:58)   Son Mesaj: 01-17-2012 (20:58)    Cevap: 0    Gösterim: 362  

    01-17-2012

    İstanbul´da bir kişi terörden tutuklandı

    İstanbul´da bir kişi terörden tutuklandı
    İstanbul´da bir kişi terörden tutuklandı

    İstanbul'daki terör örgütü operasyonu kapsamında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen iki şüpheliden biri tutuklanırken, biri serbest kaldı.

    Gözaltında tutuldukları İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Metin İ. ve Özkan B, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca ifadelerinin alınmasının ardından, tutuklanmaları istemiyle İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

    Nöbetçi hakimlik, şüphelilerden Metin İ'nin tutuklanmasına karar verdi. Özkan B. ise serbest bırakıldı.

    Bu arada, İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğünün koordineli olarak terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu öne sürülen KCK'ya yönelik sürdürdüğü çalışmalar sonucunda, kırsal alanda faaliyet gösteren kişilerle irtibatta bulunduğu ve İstanbul'da sansasyonel nitelikle eylem gerçekleştirmeye hazırlandığı belirlenen Metin İ.'nin 13 Ocak'ta gözaltına alındığı belirtildi.

    Açıklamada, operasyon kapsamında bu kişinin üzerindeki cep telefonunda bulunan şifreli mesajın çözümünün değerlendirildiği, Başakşehir'deki Atatürk Olimpiyat Stadı yakınındaki fidanlık alanda yapılan arama ve kazı çalışmasında, 2 kilogram C4 patlayıcı ve demir bilyeden oluşan uzaktan kumandalı üzerinde Arapça yazılar bulunan fabrikasyon mayın, 4 kilo 622 gram A4 patlayıcı madde ve 2 fünye ele geçirildiği kaydedildi.

    Ele geçirilen mayının çok güçlü bir patlayıcı olduğu, 700 demir bilye ile hazırlandığı ve zırhlı araçları tahrip etmekte kullanıldığı dile getirilen açıklamada, ayrıca soruşturmanın genişletilmesi sonucu Metin İ. ile irtibatlı oldukları gerekçesiyle BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in şoförü Gülten Ç. ile Hatice B, Tahsin U, Özkan B. ve İran uyruklu Mehmet B.'nin de gözaltına alındığı belirtildi.




    İstanbul´da bir kişi terörden tutuklandı Yorumları