Tutuklu albaydan komutanlara çağrı   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 01-17-2012 (18:59)   Son Mesaj: 01-17-2012 (18:59)    Cevap: 0    Gösterim: 444  

    01-17-2012

    Tutuklu albaydan komutanlara çağrı

    Tutuklu albaydan komutanlara çağrı
    Tutuklu albaydan komutanlara çağrı

    'Balyoz Planı'' davası tutuklu sanık Kurmay Albay Murat Saka 'Komutanlarımdan bir talebimi de buradan duyurmak istiyorum.' dedi komutanlardan bildiklerini ve bilirkişi raporlarını açıklamalarını istedi.

    ''Balyoz Planı'' davasının tutuklu sanığı Kurmay Albay Murat Saka, ''Komutanlarımdan bir talebimi de buradan duyurmak istiyorum. Bu dava hakkında bildiğiniz doğruları, bilirkişi raporlarını ve bu raporların ortaya koyduğu somut gerçekleri, bu mahkeme salonunda ortaya koyulan gerçekleri kamuoyu ile paylaşın'' dedi.

    İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmasını yapan Deniz Kurmay Albay Mehmet Baybars Küçükatay, 21 yıllık hizmetinin 17 yılını denizlerde geçirdiğini belirterek, Türkiye'nin en genç komutanı olarak Gelibolu Fırkateyninde komutanlık yaptığını, Aden Denizinde haydutlara karşı savaştığını söyledi.

    Dava konusu ''Suga Harekat Planı''nı duymadığını ve görev almadığını ifade eden Küçükatay, dijital verilerin sahte olduğunu iddia etti.

    Tutuklu sanık Kurmay Albay Murat Saka da, savunmasında, gerçekleri söylemenin yargıya tesir etme gayreti ile bir ilgisinin olmadığını, bunun evrensel etik ilkeleri çerçevesinde her bireyin üzerine düşen insani ve kutsal görevi olduğunu söyledi.

    Doğruları saklayanların, masum insanların hakkına tecavüz edenlere dolaylı olarak destek verdiğini ifade eden Saka, şöyle devam etti:

    ''Bu çerçevede komutanlarımdan bir talebimi de buradan duyurmak istiyorum. Bu dava hakkında bildiğiniz doğruları, bilirkişi raporlarını ve bu raporların ortaya koyduğu somut gerçekleri, bu mahkeme salonunda ortaya koyulan gerçekleri kamuoyu ile paylaşın. Siz bunu yapın ki, Türk halkında oluşabilecek yanlış algıya ve masum insanların kamuoyu vicdanında peşinen menfi hükümlere maruz bırakılmasına mani olun. Dijital veri üreten sahtekarlar ile işbirliği yapan içimizdeki hainlerin bulunması hem idari, hem de vicdani sorumluluktur. TSK gerektiği gibi inceleme yaparsa sonuca ulaşabilecek yeterliliktedir. Tek gerekli olan şey etik davranmaktır. Liderler etik davranmalıdır ki, personelinin kurumuna olan aidiyet duygusu güçlensin. Amirlere ve komutanlara olan güven duygusu kuvvetlensin.''

    Saka, suçlamalara dayanak teşkil eden dijital verilere ilişkin tespit edilmiş yaklaşık 1500 tane sahtekarlığın ortaya konulduğunu ileri sürerek, mahkemenin görevinin bu sahtekarlıkları yapanları tespit etmek olduğunu dile getirdi.

    -Denktaş için saygı duruşu talebi-

    Duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan emekli Albay Dursun Çiçek de, mahkemeye sabah bir dilekçe sunduğunu belirterek, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ve bugün son yolculuğuna uğurlanan KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasını istedi.

    Çiçek'in talebini reddeden Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken, Denktaş'ın KKTC'de düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TSK'da da görevli insanların katıldığını ve gerekenin yapıldığını belirtti.

    Başkan Diken, Denktaş'a Allah'tan rahmet dilediğini ifade ederek, konunun bu davayla ilgisi olmadığını söyledi.

    Çiçek mahkemeye sunduğu dilekçesinde ise Denktaş'ın bugün cenaze töreni yapılacağını, Türkiye ve KKTC'de yas ilan edildiğini belirterek, ''Büyük Türk lideri için duruşmanın başlangıcında bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması için gerekli işlemin yapılmasını arz ve talep ederim'' ifadelerini kullandı.

    Sanıkların savunmalarının alınmasın ara veren mahkeme heyeti, dünkü oturuma yurt dışından izinli olarak gelerek savunmalarını yapan 6 tutuksuz sanığın duruşmalardan vareste tutulmalarına karar verdi.

    Duruşma yarına ertelendi.




    Tutuklu albaydan komutanlara çağrı Yorumları