3 ilde eşzamanlı operasyon: 6 tutuklama   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 01-17-2012 (18:58)   Son Mesaj: 01-17-2012 (18:58)    Cevap: 0    Gösterim: 360  

    01-17-2012

    3 ilde eşzamanlı operasyon: 6 tutuklama

    3 ilde eşzamanlı operasyon: 6 tutuklama
    3 ilde eşzamanlı operasyon: 6 tutuklama

    Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından 3 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 16 zanlıdan 6'sı tutuklandı.

    Antalya, Ankara ve İstanbul'da eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alınan 16 zanlı, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edildi.

    Zanlılardan Murtaza T, Adem Y, Zekeriya Y, Yılmaz K, Şiho A. ve Oğuzhan S, çıkarıldıkları mahkemece, ''Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve üye olmak'', ''Örgüt faaliyetleri kapsamında haksız kazanç elde etmek'', ''Nitelikli dolandırıcılık'' suçlarından tutuklandı. Diğer zanlılar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 5 aylık teknik ve fiziki takibin ardından otomobilleri satın alma bahanesiyle vatandaşlardan vekaletname alıp dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen örgüte yönelik Antalya, İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenlemişti.

    Gözaltına alınan zanlıların Antalya ve Ankara'da otomobil galerisi açtığı, internette gördükleri otomobillerin sahiplerine ulaşarak, aracı satın almak istediklerini söyledikleri öne sürülmüştü. Otomobilini satmak isteyen vatandaşları ikna ederek vekaletname alan zanlıların, deneme bahanesiyle birkaç günlüğüne aldıkları otomobili başka galericilere değerinden düşük fiyata sattıkları iddia edilmişti.

    Bu şekilde Antalya'da 5, Ankara'da 9 otomobil sattığı tespit edilen zanlıların, araçlarını aldıkları kişilere yakalanmamak amacıyla otomobil galerisi gibi işlettikleri dükkanları da başka yere taşıdıkları öne sürülmüştü.




    3 ilde eşzamanlı operasyon: 6 tutuklama Yorumları