Uçakta kaliteye değil ucuzluğa bakıyoruz   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 01-17-2012 (17:57)   Son Mesaj: 01-17-2012 (17:57)    Cevap: 0    Gösterim: 367  

    01-17-2012

    Uçakta kaliteye değil ucuzluğa bakıyoruz

    Uçakta kaliteye değil ucuzluğa bakıyoruz
    Uçakta kaliteye değil ucuzluğa bakıyoruz

    Bir karşılaştırma sitesinin analizine göre, Türk yolcular yurt içi uçuşlarında uçak biletini ucuza almak istiyor, ancak bilet alma işini son dakikaya bırakıyor.

    Uçak bilet fiyatını internet sitesinden karşılaştırdıktan sonra satın alan 8 bin kişi üzerinde yapılan analize göre, her dört Türk yolcudan biri, uçak biletini uçuştan sadece bir gün önceden satın alırken, her dört yolcudan üçü de düşük fiyatlı bilet olanağı sunan havayolu şirketlerinden yana tercih kullanıyor. Yurt içi uçuşlarda bilet fiyatlarında en çok arama yapılan hat, İstanbul-Trabzon, yurt dışında ise İstanbul- New York olarak öne çıkıyor.

    Verilere göre, yaklaşık her iki yurt içi uçak yolcusundan biri uçak biletini uçuştan 0-5 gün öncesinde satın alırken, biletini bir aydan daha uzun süre önce satın alanların payı yüzde 14'te kaldı. Uçak biletini uçuştan 6-10 gün öncesinde alanların payı yüzde ise yüzde 13, 11-20 gün öncesinde alanların payı yüzde 17, 21-30 gün öncesinde alanların payı ise yüzde 8 olarak hesaplandı.

    Verilerde, her 4 yurt içi uçak yolcusundan biri uçak biletini son son güne bırakırken, her dört yolcudan üçünün ise tercihini ucuz biletten yana kullandığı belirlendi.

    Yurt dışı uçuşlarda son dakika yolcusu azınlıkta

    Yapılan analizde, yurt dışı uçuşlarda uçak biletini uçuş gününden sadece 0-5 gün öncesinde satın alanların oranını yüzde 30 olduğu görülürken, yurt içi uçuşların tersine yurt dışı hatlarda uçak biletini uçuş gününden 20 günden daha fazla bir süre öncesinde satın alanların oranı yüzde 42'ye ulaştı. Uçak biletini 1 gün öncesinde alan son dakika yolcu oranı ise 14 oldu.

    Günde 25 bin uçak bileti karşılaştırmasının yapıldığı sitede, yurt içinde en çok aramalar sırasıyla İstanbul-Trabzon, İzmir-İstanbul ve İstanbul-Erzurum hatları olarak belirlenirken, yurt dışı aramalarda ise İstanbul-New York, İstanbul-Amsterdam ve İstanbul-Paris hatlarının öne çıktı.

    AA




    Uçakta kaliteye değil ucuzluğa bakıyoruz Yorumları