Eyüp´te onlarca aile evlerine giremiyor   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 01-17-2012 (15:56)   Son Mesaj: 01-17-2012 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 409  

    01-17-2012

    Eyüp´te onlarca aile evlerine giremiyor

    Eyüp´te onlarca aile evlerine giremiyor
    Eyüp´te onlarca aile evlerine giremiyor

    Eyüp'te İSKİ'nin kanalizasyon çalışması sırasında duvarı çatlayan binaların sakinleri, bir haftadır evlerine giremiyor.

    Onlarca aile günlerdir yakınlarını ya da komşularının yanında kalıyor. Gündüzleri evlerinin önüne gelen çevre sakinleri, ateş yakıp yetkililerin gelmesini bekliyor.

    İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Düğmeciler Mahallesi Düğmeciler Caddesi üzerinde, Gaziosmanpaşa'dan Yenikapı'ya uzanacak olan atık su tüneli için kazı çalışması yaptı. İSKİ ekipleri, iddialara göre kazı sırasında "köstebek" diye tabir edilen aracı kullandı. Yerin 30 metre altında kazı yapan köstebek araç, yolun çökmesine ve birçok evin hasar görüp kaymasına neden oldu.

    Gece evlerinde oturan Bıçakçı Eyüp sokak sakinleri, yerin altından gelen seslere birlikte evlerinin duvarlarında çatlaklar oluştuğunu fark etti. Tedirgin olan bölge sakinleri durumu yetkililere bildirdi. Yapılan ilk incelemede İSKİ"nin yürüttüğü kanalizasyon çalışmasının çatlakları ve göçükleri tetiklediği tespit edildi.

    Yetkililerin evler için tahliye kararı alması üzerine 54 dairede oturan onlarca aile bir anda kendilerini dışarıda buldu. Mühürlenen evlerine giremeyen vatandaşlar yakınlarının yada komşularının yanına sığındı. Hasar gören evlerde kiracı olarak oturanlar ise hemen taşındı. Yaklaşık bir haftadır her gün evlerini önünde toplanan çevre sakinleri ateş yakıp yetkililerin sorunlarına bir çözüm bulmalarını bekliyor.

    Mühürlenen binada oturduğunu belirten eski milletvekili Ahmet Kılıç, "Olaydan sonra gidip başvurmadığımız resmi bir kurum kalmadı. Ancak bir sonuca ulaşamadık. Şuana kadar barınma sorunun çözemedik. Yaklaşık 200 kişi kendi olanakları ile bir yakının yada komşusunun yanına sığındı. Çocukları okula gidenler var. İşlerine gidenler var. Ortada insanlık adına bir dram var.

    Mühürlenen evlerinin önündeki olda ateş yakıp bekleyen çevre sakinleri, "Biz evlerimize girmek istiyoruz. Bizim mağduriyetimizi gidersinler." diye konuştu.

    İSKİ"nin kanal kazısı sırasında duvarlarında çatlaklar oluşan binalarla ilgili son kararın üniversitelerden gelecek teknik ekiplerin yapacağı incelemenin ardından kesinlik kazanacağı bildirildi. Bu arada teknik ekiplerin vereceği rapor doğrultusunda vatandaşların zararlarının karşılanabileceği belirtildi.




    Eyüp´te onlarca aile evlerine giremiyor Yorumları