Bilimadamlarından Van için ortak rapor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-17-2012 (14:58)   Son Mesaj: 01-17-2012 (14:58)    Cevap: 0    Gösterim: 375  

    01-17-2012

    Bilimadamlarından Van için ortak rapor

    Bilimadamlarından Van için ortak rapor
    Bilimadamlarından Van için ortak rapor

    Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Adil Altundal, ''Van'da yaptığımız incelemelerin sonuçlarını Yıldız Teknik ve İstanbul Teknik Üniversitesi ile birlikte oluşturacağımız ortak raporda açıklayacağız'' dedi.

    Prof. Altundal, yaptığı yazılı açıklamada, Van Valiliği ile SAÜ, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) arasında imzalanan protokol gereğince SAÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı-Mekanik Ana Bilim Dalında görevli 8 öğretim üyesinden oluşan ekibin Van'da çeşitli incelemeler yaptığını bildirdi.

    Öğretim üyelerinden oluşan ekibin deprem bölgesinde 6 gün süreyle çalıştığını ve orta hasarlı olarak belirlenen 600 binayı hassas bir şekilde incelediklerini ifade eden Altundal, şunları kaydetti:

    ''Orta hasarlı binaların kolonlarından alınan karot sonuçlarına göre beton dayanımları da belirlenecektir. Yapılan inceleme ve karot sonuçları beraber değerlendirilerek ilgili binaların güçlendirilip güçlendirilmeyeceğine karar verilecektir. Yapılan incelemeler öğretim üyelerinin ve araştırma görevlilerinin deprem hasarları konusundaki bilgi ve tecrübelerini daha da arttırıyor. Aynı zamanda yapılan bu çalışma depremde zarar gören Van vilayetine ve Vanlı vatandaşlarımıza bir kardeşlik yardımı olarak değerlendirilmektedir. İncelemelerin sonuçlarını Yıldız Teknik ve İstanbul Teknik Üniversitesi ile birlikte oluşturacağımız ortak raporda açıklayacağız. Raporun hazırlanması şubat ayının sonunu bulacak.''

    AA




    Bilimadamlarından Van için ortak rapor Yorumları