Ankara´da baraj havzalarına rekor yağış   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 01-17-2012 (14:58)   Son Mesaj: 01-17-2012 (14:58)    Cevap: 0    Gösterim: 375  

    01-17-2012

    Ankara´da baraj havzalarına rekor yağış

    Ankara´da baraj havzalarına rekor yağış
    Ankara´da baraj havzalarına rekor yağış

    ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, Ankara'ya içme suyu sağlayan barajların havzalarına son günlerde rekor düzeyde kar yağışı gerçekleştiğini bildirdi.

    Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'da baraj havzalarındaki kar kalınlığının 50 ile 100 santim arasında değiştiğini belirtti.

    Kar sularının barajları besleyen en önemli kaynaklardan olduğunu ifade eden Kılıç, havzalardaki karların erimesiyle barajlara 500 ile 700 milyon metreküp daha su geleceğini tahmin ettiklerini, mevcut rezervin üzerine gelecek bu miktar ile barajlardaki doluluk oranını 1 milyar metreküpün üzerine çıkabileceğini kaydetti.

    Çamlıdere Barajı dışındaki Kurtboğazı, Kavşakkaya, Eğrekkaya, Akyar ve Çubuk 2 barajlarında doluluk oranlarının yüzde 50 seviyelerinde bulunduğunu açıklayan Kılıç, ''Baraj havzalarının bulunduğu bölgede rekor düzeyde kar yağışı gerçekleşti. Havzadaki kar miktarı 50 santim, bazı bölgelerde de 1 metrenin üzerindedir. Eğer kar yağışları bu şekilde devam ederse Ankara tarihinde yağış açısından bir rekor kırılmış olacak'' ifadelerini kullandı.

    Karın yavaş erimesi halinde tüm suyun kullanılabileceğini ancak hızlı erime olursa suyun bir kısmının taşabileceğini kaydeden Kılıç, temennilerinin karın yavaş erimesi ve havzadaki karların bir damlasının dahi boşa gitmemesi olduğunu belirtti.

    AA




    Ankara´da baraj havzalarına rekor yağış Yorumları