En büyük Türk bayrağı bakıma alındı   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 01-17-2012 (14:57)   Son Mesaj: 01-17-2012 (14:57)    Cevap: 0    Gösterim: 432  

    01-17-2012

    En büyük Türk bayrağı bakıma alındı

    En büyük Türk bayrağı bakıma alındı
    En büyük Türk bayrağı bakıma alındı

    Türkiye'nin en büyük bayrağı olan 4 bin 532 metrekare büyüklüğündeki Türk Bayrağı, bakımdan geçiriliyor.

    Toros Dağları'nın Mersin'e bakan yüzüne işlenen ve doğal yapı üzerinde bulunması nedeniyle Türkiye'nin en büyük bayrağı olan 4 bin 532 metrekare büyüklüğündeki Türk Bayrağı, bakımdan geçiriliyor.

    Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yazılı açıklamasında, 6 yıl önce Çopurlu köyünde yapılan bayrağın, Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından doğal zemin üzerinde sıcak ve soğuğa dayanıklı klor ve kauçuk esaslı boya ile boyandığını, ancak zaman içerisinde deforme olması nedeniyle boyasının yenilendiğini belirtti.

    Havadan, karadan ve denizden rahatlıkla görülebilen Türkiye'nin en büyük bayrağının artık kentin sembolü haline geldiğini ifade eden Tuna, şunları kaydetti:

    ''Bayrak, Türkiye Cumhuriyeti'nin, bağımsızlığın ve egemenliğin timsali olarak kabul edilmiş ve uğrunda can vermekten hiç bir zaman kaçınılmamıştır. 6 yıl önce Çopurlu köyündeki bu doğal zemine Türkiye'nin en büyük bayrağını nakşettik. Tabi zaman içerisinde boya deforme oluyor. Bakımdan geçirmek gerekiyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz, yaklaşık 3 ton klor ve kauçuk esaslı özel boya kullanarak bayrağı yeniden bakımdan geçirdi. Havadan, karadan ve denizden görülebilen muhteşem bir eser. 4 bin 532 metrekare büyüklüğündeki Türk Bayrağını gören herkes hayranlıkla bu eserimizi izliyor. Bu ülke ve bu şehir burada var olduğu sürece bu Türk Bayrağı da burada kalacaktır. Bunun anlamı da budur.''

    Tuna ayrıca, bayrağı görmek için gelen vatandaşların geliş ve gidişlerini düşünerek, bayrağa giden yolu da düzenlediklerini vurguladı.




    En büyük Türk bayrağı bakıma alındı Yorumları