BDP´li Tuncel´in şoförü ifade veriyor   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 01-17-2012 (13:59)   Son Mesaj: 01-17-2012 (13:59)    Cevap: 0    Gösterim: 375  

    01-17-2012

    BDP´li Tuncel´in şoförü ifade veriyor

    BDP´li Tuncel´in şoförü ifade veriyor
    BDP´li Tuncel´in şoförü ifade veriyor

    Başakşehir'de yapılan aramada ele geçirilen patlayıcıların, 2 kilogram C4 ve demir bilyelerle hazırlanmış fabrikasyon mayın ile 4 kilo 622 gram A4 patlayıcı olduğu bildirildi.

    İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğünün koordineli olarak terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu öne sürülen KCK'ya yönelik sürdürdüğü çalışmalar sonucunda, kırsal alanda faaliyet gösteren kişilerle irtibatta bulunduğu ve İstanbul'da sansasyonel nitelikle eylem gerçekleştirmeye hazırlandığı belirlenen Metin İ, 13 Ocak'ta gözaltına alındı.

    Bu kişinin üzerindeki cep telefonunda bulunan şifreli mesajın çözümü değerlendirilerek, Başakşehir'deki Atatürk Olimpiyat Stadı yakınındaki fidanlık alanda yapılan arama ve kazı çalışmasında, 2 kilogram C4 patlayıcı ve demir bilyeden oluşan uzaktan kumandalı üzerinde Arapça yazılar bulunan fabrikasyon mayın, 4 kilo 622 gram A4 patlayıcı madde ve 2 fünye ele geçirildi.

    Ele geçirilen mayının çok güçlü bir patlayıcı olduğu, 700 demir bilye ile hazırlandığı ve zırhlı araçları tahrip etmekte kullanıldığı bildirildi.

    Soruşturmanın genişletilmesi sonucu Metin İ. ile irtibatlı oldukları gerekçesiyle BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in şoförü Gülten Ç. ile Hatice B, Tahsin U, Özkan B. ve İran uyruklu Mehmet B. de gözaltına alındı.

    Gözaltına alınan kişilerin, daha önceden örgüt üyeliğine ilişkin poliste kayıtlarının bulunduğu, 3'ünün Kandil'de bomba eğitimi aldığı ve sansasyonel eylem yapmayı planladıkları ifade edildi.

    Şüphelilerden Metin İ. ve Özkan B, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edilirken, 4 kişinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

    AA




    BDP´li Tuncel´in şoförü ifade veriyor Yorumları