Bölge bölge hava durumu HARİTALI   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 01-17-2012 (11:58)   Son Mesaj: 01-17-2012 (11:58)    Cevap: 0    Gösterim: 628  

    01-17-2012

    Bölge bölge hava durumu HARİTALI

    Bölge bölge hava durumu HARİTALI
    Bölge bölge hava durumu HARİTALI

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre yurtta hava durumu şöyle olacak..

    Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara"nın doğusu (İstanbul'un Anadolu Yakası, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bilecik), Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile bu sabah saatlerinde Isparta Burdur ve Konya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının, ülke genelinde hissedilir derecede olmak üzere (5 ila 7 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü"nce yapılan son değerlendirmelere göre, Güneydoğu Anadolu, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması beklenen yağışlar; Erzincan, Tunceli, Bitlis, Muş, Bingöl ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli olacak. Ege kıyıları ile Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında orta kuvvette, iç ve batı kesimler ile Doğu Anadolu"da kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.

    5 GÜNLÜK HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN >>>>

    Rüzgarın iç ve batı kesimlerde kuzeyli, doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

    -KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

    Yağışların Erzincan, Tunceli, Bitlis, Muş, Bingöl ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ulaşımda aksamalar, Buzlanma vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

    -BUZLANMA VE DON UYARISI-

    Ege kıyıları ile Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında orta kuvvette, iç ve batı kesimler ile Doğu Anadolu"da kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

    -ÇIĞ UYARISI-

    Doğu Karadeniz"in iç kesimleri ile Doğu Anadolu"nun kuzey ve doğusunda devam eden kar yağışının oluşturacağı taze kar örtüsünün, lodosla birlikte eğimin fazla olduğu alanlarda oluşturabileceği çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    -BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

    Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

    İSTANBUL: Çok bulutlu bu sabah saatlerinde Anadolu Yakasının aralıklı kar yağışlı, öğle saatlerinden itibaren parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. (3)

    ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. (-2)

    İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. (5)

    ADANA: Parçalı ve çok bulutlu (13)

    ANTALYA: Parçalı bulutlu (11)

    SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu (3)

    ERZURUM: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. (1)

    VAN: Çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden itibaren batı ve güney ilçelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (4)

    DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu, gece saatlerinde yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı (8)

    -BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

    MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun (İstanbul'un Anadolu Yakası, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bilecik ) aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgede buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    EGE: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    AKDENİZ: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağmur ve sağanak, yüksek kesimleri ile bu sabah ilk saatlerde Isparta be Burdur çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Sivas, Kayseri, Niğde ve Konya çevrelerinin bu akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerine kadar Sinop dışında bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

    ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğusu ile Ordu çevreleri aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, yüksek ve iç kesimleri kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda çığ tehlikesi görülebilir.

    DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, Iğdır ve Van dışında bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar; Malatya ve Elazığ çevrelerinde karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olacak. Yağışların; Erzincan, Tunceli, Bitlis, Muş ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Kuzeyinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölge'nin kuzey ve doğu kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda çığ tehlikesi görülebilir.

    GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu sabah saatlerinde Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, kuzeyinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.(ANKA)




    Bölge bölge hava durumu HARİTALI Yorumları