İstanbul´da bin 107 kar kazası oldu   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 01-17-2012 (10:01)   Son Mesaj: 01-17-2012 (10:01)    Cevap: 0    Gösterim: 393  

    01-17-2012

    İstanbul´da bin 107 kar kazası oldu

    İstanbul´da bin 107 kar kazası oldu
    İstanbul´da bin 107 kar kazası oldu

    İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle 1107 trafik kazası meydana geldi. AKOM kriz durumunu sonlandırdığını açıkladı.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) yapılan açıklamaya göre, kentte dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, gece yarısından sonra azalarak etkisini kaybetti. Hava sıcaklığı gece eksi 4 ile eksi 6 dereceye kadar düştü, öncelikle köprü ve viyadüklerde buzlanmalar meydana geldi.

    İki vardiya halinde çalışan ekipler gece boyunca ana arter, E-5 Karayolu ve kavşaklarda küreme ve tuzlama çalışmaları yaptı. Kar yağışının başlamasıyla birlikte 5 bin 526 ton tuz, 55 ton solüsyon kullanıldı.

    İstanbul'da kar yağışının başlamasından sonra sabah saatlerine kadar 1107 trafik kazası meydana geldi.

    Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kimsesiz ve sokaklarda yaşamlarını sürdüren vatandaşlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından spor salonlarında misafir ediliyor. Sarıyer Metin Oktay Spor Salonu'nda dün geceden itibaren 244 vatandaşın tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

    KRİZ SONA ERDİ

    İstanbul"da dün öğle saatlerinde alarma geçen AKOM"da, hava şartlarının normale dönmesiyle alarm kaldırıldı.

    AKOM"da görev yapan personel rutin çalışmalarına devam ediyor. Meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda akşam saatlerinde buzlanmalar meydana gelebileceği belirtildi.

    Yol Bakım ve Onarım ekipleri önemli noktalarda tuzlama çalışmalarına devam edecek. Çalışmalar yarın sabaha kadar sürecek. Yağışın durması ve hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle önce viyadükler ve yollarda don olayı meydana geliyor. Sürücülerin dikkatli araç kullanmaları ve hız yapmamaları can ve mal emniyeti bakımından önem taşıyor.




    İstanbul´da bin 107 kar kazası oldu Yorumları