Ban Ki-Moon: Enerjiye çare bulunmalı   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 01-17-2012 (01:03)   Son Mesaj: 01-17-2012 (01:03)    Cevap: 0    Gösterim: 424  

    01-17-2012

    Ban Ki-Moon: Enerjiye çare bulunmalı

    Ban Ki-Moon: Enerjiye çare bulunmalı
    Ban Ki-Moon: Enerjiye çare bulunmalı

    Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, tüm dünya hükümetlerine çağrıda bulunarak enerji fakirliğine çare bulunmasını ve enerjinin sürdürülebilirliğinin sağlanması için yenilikçiliğin (inovasyon) desteklenmesini istedi.


    Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)"nin başkenti Abu Dabi"de düzenlenen Dünya Geleceğin Enerjisi Zirvesi"nin açılışında konuşan BM Genel Sekreteri, "Yaygın enerji fakirliği halen milyonları karanlığa ve hastalıklara sürüklüyor ve eğitim adına kaçırılmış fırsatlara yol açıyor. Bugün dünyada beş kişiden birinin modern elektriğe ulaşım imkanı bulunmuyor." dedi.

    Ban Ki-Moon, üç milyar kişinin enerji ihtiyacı için odun, çöp ve kömüre bağlı olmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı. BM genel sekreteri ayrıca enerji fakirliğini bitirmenin enerji çözümünün sadece yarısı olduğunu ve diğer yarısının ise sera gazı salınımlarının azaltılmasıyla ilgili olduğunu sözlerine ekledi.

    "Gezegenimiz ısınıyor ve bu küresel termostatı aşağı çekmemiz gerekiyor" diyen üst düzey diplomat, iklimde meydana gelebilecek tehlikeli değişimlerin engellenebilmesi için sera gazı salınımlarının 2050"ye kadar yarıya indirilmesi gerektiğini hatırlattı.

    Dört gün sürecek enerji zirvesinin açılışına BAE"li üst düzey yetkililerin yanısıra Güney Kore başbakanı Kim Hwang-sik ve Çin Başbakanı Wen Jiabao da katıldı.




    Ban Ki-Moon: Enerjiye çare bulunmalı Yorumları