Kar yağışı Yozgatlı çiftçileri sevindirdi   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 01-16-2012 (19:56)   Son Mesaj: 01-16-2012 (19:56)    Cevap: 0    Gösterim: 424  

    01-16-2012

    Kar yağışı Yozgatlı çiftçileri sevindirdi

    Kar yağışı Yozgatlı çiftçileri sevindirdi
    Kar yağışı Yozgatlı çiftçileri sevindirdi

    Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, Yozgat'ta uzun zamandır beklenen kar yağışının birkaç gündür etkili bir şekilde devam etmesinin çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

    İlde kurak geçen ekim, kasım ve aralık aylarından dolayı çiftçilerin endişeli olduğunu belirten Başkan Açıkgöz, "İlimizde uzun zamandır beklenilen kar nihayet yağdı. Birkaç gündür etkili olan kar yağışı ilimiz genelinde etkili oldu. Çiftçimiz kurak geçen kış aylarından dolayı kar yağışını bekliyordu. İnşallah bundan sonra da bu yağışlar devam eder." dedi.

    Kar yağışının buğday açısından çok faydalı olduğunu ifade eden Açıkgöz, şöyle konuştu: "Bu aylarda kar yağışı ekili hububat alanları için çok önemlidir. Çünkü ne kadar kar yağarsa yağsın buğday için çok faydalıdır. Çünkü kar olması buğdayda oluşabilecek hastalıkları yok eder. Kar ürünün üzerini örterek yorgan görevi görür. Soğuk ve dondan etkilenmez. Buğday gelişimini kar altında daha çabuk sağlar. Bunun yanı sıra kar yağışı hububat hasat döneminde verimin artmasına da katkı sağlar."





    Kar yağışı Yozgatlı çiftçileri sevindirdi Yorumları