Kışanak: "KCK operasyonları tiyatro"   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 01-16-2012 (14:54)   Son Mesaj: 01-16-2012 (14:54)    Cevap: 0    Gösterim: 430  

    01-16-2012

    Kışanak: "KCK operasyonları tiyatro"

    Kışanak: "KCK operasyonları tiyatro"
    Kışanak: "KCK operasyonları tiyatro"

    Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak, Abdullah Öcalan ile görüşülme notlarının okunmasının suç olmadığını savundu.

    Öcalan ile görüşmelere 11 yıldır devletin ortam hazırladığını söyleyen Kışanak, terör örgütü KCK'ya yönelik operasyonları 'tiyatro' olarak niteledi.

    BDP Eş Genel Başkanı Gülten Kışanak ve milletvekili Pervin Buldan, adliyeye getirilen KCK gözaltılarına destek için Beşiktaş"taki İstanbul Adliyesi"ne geldi. Başsavcı Vekili Fikret Seçen ile görüşen BDP"liler, daha sonra gözaltılar arasında bulunan eski BDP milletvekili ve halen partinin örgütlenmeden sorumlu eş genel başkan yardımcılığı görevinde bulunan Fatma Kurtulan ile görüştü.

    Adliye çıkışında açıklama yapan Kışanak, KCK operasyonlarından hükümeti sorumlu tuttu. Gözaltına alınanların partilerinde normal görevlerini yaptıklarını savunan Kışanak, "Kurtulan"ın örgütlenmeden sorumlu eş genel başkan yardımcılığı görevine ben atadım. Tüm baskılara rağmen BDP çalışıyor, sokaklarda. Teslim olmak diye bir şey yok. Direnişimiz devam edecek." dedi.

    Öcalan ile yapılan görüşme notlarının okunmasının suç olmadığını öne süren Kışanak, "Herkes biliyor ki sayın Öcalan görüşmeyi yaptıktan bir gün sonra neler konuşulduğu bütün basına da servis ediliyor. Herkesin bildiği ve okuduğu bir görüşme notunu okumak suç sayılabilir mi? Bunu suç haline getirmeye çalışıyorlarsa 11 yıldır devam eden bu sisteme devlet açıkça kendisi ortam hazırlamıştır. Bir devlet 11 yıl boyunca suç işler mi?" diye konuştu.

    Adliyede Başsavcı Vekili ile görüştüklerini anlatan Kışanak, "Soruşturma hakkında teknik bilgiler konuşuldu. Kaç savcı görevlendirildi, ne kadar sürecek. Bize verdiği bilgiler bugün buradaki sürecin tamamlanması üzerine bir görev dağılım yaptıkları ve büyük bir ihtimalle akşama kadar burada çalışmaların biteceği yönündedir. Tabii ki genel olarak her yerde söylüyoruz adalete yargının sahip çıkması lazım. Siyasi vesayete, güçler ayrılığının ihlal eden uygulamalara herkesten önce yargı mensuplarının sahip çıkması gerektiğini ifade ediyoruz. Umarım arkadaşlarımızı serbest bırakırlar." şeklinde konuştu.




    Kışanak: "KCK operasyonları tiyatro" Yorumları