Uludere pilotlarının aileleri neden tedirgin   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 01-16-2012 (14:58)   Son Mesaj: 01-16-2012 (14:58)    Cevap: 0    Gösterim: 512  

    01-16-2012

    Uludere pilotlarının aileleri neden tedirgin

    Uludere pilotlarının aileleri neden tedirgin
    Uludere pilotlarının aileleri neden tedirgin

    Uludere'de meydana gelen vahim olayın bombalayıcısı olan pilotlarınne halde olduklarını kimse sorgulamamıştı. Hürriyet yazarı çok çarpıcı bir iddiayı gündeme taşıdı

    Hürriyet yazarı Şükrü Küçükşahin bugünkü yazısında çok çarpıcı bir iddiayı gündeme taşıdı.

    Uludere'de 34 sivilin öldüğü bombalamayı gerçekleştiren pilotların o günden bir karargah dışına çıkarılmadıklarını aktaran Şahin, "Ailelerin, "verilen koordinatları tam tutturdukları için kahraman görülmesi gereken evlatlarının" tek suçlu ilan edilmesinden korktuklarını belirtmeli." dedi.

    Şahin'in yazısındaki bölüm şöyle:

    Uludere"deki bombalama faciasının hangi istihbarat kaynağının hatası olduğu sorularını da sorgulamadım değil; ama "geçiştirildi" desem yeri. "Bu bombalamadan sivil otoritenin önceden haberi var mıydı?" sorusunun aynı şekilde belirsizliğe bırakılmasını da ilginç bulabiliriz.
    Buna rağmen aldığım şu bilgileri paylaşmalıyım:
    "Birincisi, bombalanan yer sınır ötesinde. (Bu cümle "neden sağ yakalanmadılar" sorusunun yanıtı olarak da okunmalı.) İkincisi, son dönemde böylesi 350"ye yakın bombalama oldu. Hangi birisi bildirilsin."
    Konuyla ilgili soruşturma/inceleme süreci devam ettiği için hani bazı konulara açık yanıtlar verilememiş olabilir; ama bana gelen bir başka bilgi var ki teyit edecek bir yetkili bulamadım.
    Kaynağımdan ise çok emin olduğum için "Bu nedir" diye sormak isterim.
    Soruşturma çerçevesinde bombalamayı yapan pilotlara, o günden beri karargah dışına çıkma izni verilmiyor, sanki gözetim altında tutuluyorlarmış.
    Ailelerin, "verilen koordinatları tam tutturdukları için kahraman görülmesi gereken evlatlarının" tek suçlu ilan edilmesinden korktuklarını belirtmeli.

    Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz

    Haber 7




    Uludere pilotlarının aileleri neden tedirgin Yorumları