Kayseri´de kar yağışı etkisini artırdı   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 01-16-2012 (12:00)   Son Mesaj: 01-16-2012 (12:00)    Cevap: 0    Gösterim: 453  

    01-16-2012

    Kayseri´de kar yağışı etkisini artırdı

    Kayseri´de kar yağışı etkisini artırdı
    Kayseri´de kar yağışı etkisini artırdı

    Kayseri’de dün başlayan kar yağışı, haftanın ilk gününde etkisini arttırdı. Kar nedeniyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, çocuklar kartopu oynamanın sevincini yaşadı.

    Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan kar yağışı, Pazar gününden itibaren Kayseri"de de etkili olmaya başladı. Kar yağışı haftanın ilk iş gününde etkisini arttırdı. Kent merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreyi geçerken yüksek kesimlerde ise yarım metreyi aştı. Uzun bir aradan sonra beyaz bir örtüye bürünen kent merkezinde kartpostallık görüntüler oluştu. Çocuklar ve esnaf, kartopu oynayarak zaman geçirdi. Etkili olan kar yağışı özellikle ulaşımı da olumsuz etkiledi. Çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, şehirlerarası yollarda ulaşım güçlükle sağlanıyor. Merkez ve ilçelere bağlı çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Sabah saatlerinde 89 köy yolu kapalıyken, öğle saatlerinde karın şiddetini arttırmasının ardından bu sayının 150"nin üzerine çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Kayseri İl Özel İdare Sekreterliği ekipleri, kapanan yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

    İlk ve orta dereceli okulların tatil olup olmayacağıyla ilgili akşam saatlerinde karar verileceği belirtildi. Meteorolojiden alınan bilgilere göre kar yağışının yarın da etkili olması bekleniyor. Hava sıcaklığının ise en düşük eksi 7, en yüksek 2 derece olması tahmin ediliyor.




    Kayseri´de kar yağışı etkisini artırdı Yorumları