Türk dünyasını parçalamak istiyorlar´   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-09-2012 (22:02)   Son Mesaj: 01-09-2012 (22:02)    Cevap: 0    Gösterim: 519  

    01-09-2012

    Türk dünyasını parçalamak istiyorlar´

    Türk dünyasını parçalamak istiyorlar´
    Türk dünyasını parçalamak istiyorlar´

    Azerbaycan Vatandaş ve Dayanışma Partisi, lideri Sabri Rüstemhanlı, Türk dünyasını parçalamak için Türk çocuklarının üzerinde büyük oyunlar oynandığını söyledi.

    Azerbaycan Vatandaş ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı Milletvekili Sabir Rüstemhanlı, Türk çocuklarının üzerinde oyunlar oynandığını belirtti. Rüstemhanlı, Türkiye'nin bölgenin lideri olma yolunda olduğunu vurguladı.

    Sarıkamış Şehitlerini anma etkinliklerine katılmak üzere Türk dünyasının temsilcileriyle birlikte Kars'a gelen Milletvekili Sabir Rüstemhanlı, 20 yaşında ölenlerin binyıl hatırlandığını, 70 yaşında ölenlerin de bir yıldan sonra unutulduğunu söyledi.

    İnsanlar doğar ve ölür diyen Rüstemhanlı, "Birisi 20 yaşında, birisi 50 yaşında, birisi 70 yaşında. Kahraman olarak 20 yaşında ölenler var. 70 yaşında soğuk değmeden ecelden ölenler var. Bir yıldan sonra unutuluyor. Sarıkamış şehitleri bin yıllar boyu yaşayacak. Ve ne mutlu ki, Kars'a o bin yılların kederini, o bin yılların anısını yaşatmak bu topraklara kısmet olmuştur. Türklerin yaşadığı, Türklerin hakimiyette olduğu 3 kıtada Afrika'da, Asya'da, Avrupa'da, Türk'ün ayağı nereye değmişse, orada şehit mezarlıkları var. Ve bin yılların şehit anıları var. Bu şehitlerin üzerine destanlar yazılmış, şiirler yazılmış, şarkılar söylenmiş, Türk ruhunun en zarif noktası şehit anılarıyla bağlıdır" dedi.

    "ŞEHİTLİK SON DERECE KUTSAL BİR ŞEY, BİZ BURADA ONU YAŞADIK"

    Azerbaycan Vatandaş ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı Milletvekili Sabir Rüstemhanlı, vatan için ölümün her zaman mutluluk olduğunu ifade etti. Rüstemhanlı, "Yemen şehitleri, Balkanların şehitleri, Asya şehitleri her yerde, yani Türk dışında başka bir millet ben tanımıyorum ki, orada o milletin içinde şehit ruhu, şehit anısı bu kadar kutsal olsun. Türk Dünyası'nda şehitlik özeldir. İslam'da bile şehitler var. Kerbela şehitleri ama Türk şehitleri din duygusunun üstüne bir de vatan duygusu gelmiş. Onun için bu şehitlik son derece kutsal duygudur. Biz burada Sarıkamış'ta onu yaşadık. O dağdan inen insan akınını görünce, ben o 90 bin askerlerimizin neler yaşadığını düşündüm. Bizim onlar için içimiz ağlıyor. Bunlar genç gittiler.

    Çoğu hayatının baharında, gençliğini yaşamadan gittiler, ama onlar mutlu gittiler. Onlar vatan için gittiler. Vatan için ölüm her zaman mutluluktur. Onun için biz gençlerimize bugün o anıları hatırlatmalıyız. Sarıkamış Şehitlerini anma etkiliklerinde çocuklar vardı. Ellerinde bayrak; "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diyorlardı o çocuklar; O çocuklara, o sözü dedirtmek için bugün bu toplantıların yapılması çok önemlidir. Çünkü o çocukların üzerinde hangi etkilerin olduğunu ve ne oyunların oynandığını çok güzel biliyoruz. Siz o çocuklara, o sözü anlatacaksınız ki, başka sözler onlara söylenmesin. Bence Türkiye'nin yapması gerek ilk iş bence budur" diye konuştu.

    "TÜRKİYE İLE AZERBEYCAN'I HER BİR GÖRDÜK"

    Azeri Milletvekili Sabir Rüstemhanlı, Türkiye ile Azerbaycan'ın bir devlet, Türkiye'nin ise, Türk Dünyası'nın lideri olacağını vurguladı. Rüstemhanlı, "Biz çok seviniyoruz. Türkiye, bugün çok büyük bir şekilde gelişiyor. Türkiye bu bölgenin lideri olma yolundadır. Ama Türkiye'ye Azerbaycan'dan bakınca biz iktidar muhalefet düşünmeyiz. Biz Türkiye'de siyasi partileri düşünmeyiz. Bizim için Türkiye birdir. Biz o büyük Türkiye ile Azerbaycan'ı her zaman bir gördük. Bir milletiz, iki devletiz. Ama inşallah bir millet, bir devlet olacağız. Türk Dünyası'nda liderliğine gideceğiz.

    "TÜRK DÜNYASINI PARÇALAMAK İÇİN BÜTÜN DÜNYA AYAKTADIR"

    Bugün yapılan saldırıların Türk dünyasına karşı olduğunu belirten Azerbaycan Vatandaş ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı Milletvekili Sabir Rüstemhanlı, daha sonra şöyle konuştu:

    "Türkiye çok zor bir sınavdan geçiyor bunu bilmelisiniz. Türkiye'ye, bugün İslam dünyasına, Türk Dünyası'na karşı bu saldırıların hepsi Türk dünyasına karşıdır. Bu bize karşıdır. Çünkü bu saldırıların merkezi Asya, Hazar ve Kafkaslar, bu dünyanın beynidir. Dünyanın bel kemiğidir. Bugün herkes bunun farkındadır. Çünkü dünyanın en büyük servetleri buradadır. Dünyanın en güzel insan potansiyeli buradadır. Tarih burada. Ve Avrasya denilen her şeyin beyni buradadır. Bu bizim dünyamızdır. Bu bizim dünyamızı parçalamak için, Türk Dünyasını parçalamak için, bugün dünyanın bütün devletleri ayaktadır. Petrol adına geliyor, altın adına geliyor, pamuk adına geliyor, Afganistan'a demokrasi adına geliyor. Irak'a demokrasi adına gidip 1 milyon insanı öldürüyor. Bunların hepsi oyundur. Bu oyunların hedefi Türk dünyasıdır. Ve Türk ulusları bunu bilmelidir. Buna göre tedbir almazsak hepimiz hedef olarak mahvolacağız. Onun için bu birliği korumamız lazım. Bunun siyasi birliğe çevrilmesi, ekonomik birliğe çevrilmesi, son derece önemlidir. Türk'ün geleceği bizim birliğimizden geçer. Bugün Türkiye'yi yıpratacaklar. Türkiye'nin üstüne geliyorlar. Ardından Azerbaycan, Türkiye en zor dönemlerini yaşıyor. 90 bin şehit veren Türkiye burada 14'ncü 15'nci yılın başlangıcında 1918 yılında çok zor bir durumda 7-8 düşmana karşı savaer vatan için gittilerşırken, kendinde güç buldu.

    Türk-İslam ordusunu Bakü'ye gönderdi. Bizim Başkentimiz Gence idi. Nuri Paşa komutasında geldi. Güney Azerbaycan'dan Karabağ'ı kurtardı ama bugün Karabağ düşman elindedir. Biz 18 yılda hala alamamışız. Nuri Paşa geldi Bakü'yü Ruslardan ve Ermenilerden kurtardı. Çünkü Bakü petrolü onları oraya çekmişti. Onlar Bakü'yü Azerbaycan'dan kopartmak istiyorlardı. Bakü'yü aldın onların elinden Azerbaycan'a başkent yaptı. Bugün eğer o Nuri Paşa Türkiye'nin en ağır dönemlerinde Kendi iradesiyle Bakü'ye yardıma gelen Türk ordusu olmasaydı bugün Bakü bizim elimizde değildi. Bugün Bakü başka şehirler gibi Rusya'nın elindeydi. Bin yıllarda geçse Azerbaycan buna göre Ta'f6nemlidir. Çünkü o çocukların üzerinde hanürkiye'ye borçlu olacaktır. Bunu hiç kimse unutamaz."




    Türk dünyasını parçalamak istiyorlar´ Yorumları