O silikondan 706 çift Türkiye'de kullanılmış   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-09-2012 (21:43)   Son Mesaj: 01-09-2012 (21:43)    Cevap: 0    Gösterim: 511  

    01-09-2012

    O silikondan 706 çift Türkiye'de kullanılmış

    O silikondan 706 çift Türkiye'de kullanılmış
    O silikondan 706 çift Türkiye'de kullanılmış

    Sağlık Bakanlığı, sağlıksız oldukları yönünde haberlere konu olan Fransız menşeili PIP Poly İmplant protezlerinin Türkiye genelinde 706 çift kullanıldığını açıkladı.

    Bakanlık açıklamasında "Ülkemizde bugüne kadar PIP implantları kullanımıyla ilgili olumsuz herhangi bir vaka tespit edilmemiştir." denildi.

    Sağlık Bakanlığı, PIP Poly Implant Protezleri'ne ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Söz konusu implantların Türkiye ithalatçısı ile görüşüldüğü ve implantların ilgili sağlık kurum/kuruluş/kişilerine yapılan faturalandırma bilgilerinin kontrol edildiği kaydedildi. İlk olarak 3 Mart 2008 tarihinde PIP implantlarının ithal edilmeye başlandığı belirtilen açıklamada, "30 Mart 2010 tarihine kadar satışının yapıldığı, toplam 1257 çift (2514 adet) ürünün Türkiye"ye getirildiği ve ülke genelinde 706 çift (1412 adet) implantın kullanıldığı tespit edilmiştir." denildi.

    Bugüne kadar implant takılan kişilerden çoğuna ulaşıldığı belirtilen açıklamada, henüz ulaşılamayan kişilere de ulaşılmaya devam edildiği ifade edildi.

    Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Ulaşılan kişilere, söz konusu implantlar ile kanser arasında bir bağlantı olduğuna dair bilimsel veri olmadığı ifade edilmektedir. Yapılan görüşmelerde ilgili kişilerden öncelikle implant kartında yer alan implant marka adını kontrol etmeleri, hekimlerine ve/veya operasyonu gerçekleştiren ilgili sağlık kurum/kuruluşuna başvurmaları, her 6 ayda bir göğüs ve aksiller lenf nodu alanını hedef alan ultrason taraması yaptırmaları istenmiştir. Ayrıca, implantın yırtılması, parçalanması gibi olumsuz durumlarda derhal hekimlerini ve/veya operasyonun gerçekleştirildiği ile ilgili sağlık kurum/kuruluşları ile Bakanlığımız İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü"nü bilgilendirmeleri önerilmiştir. Ülkemizde bugüne kadar PIP implantları kullanımıyla ilgili olumsuz herhangi bir vaka tespit edilmemiştir. Avrupa Birliği ülkeleri ile imalatçı ülke sağlık otoritelerinin araştırmaları Bakanlığımız Piyasa Gözetimi ve Denetimi Daire Başkanlığı tarafından takip edilmektedir."




    O silikondan 706 çift Türkiye'de kullanılmış Yorumları