Van Adliyesi, boşaltılan cezaevine taşındı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 01-05-2012 (20:52)   Son Mesaj: 01-05-2012 (20:52)    Cevap: 0    Gösterim: 609  

    01-05-2012

    Van Adliyesi, boşaltılan cezaevine taşındı

    Van Adliyesi, boşaltılan cezaevine taşındı
    Van Adliyesi, boşaltılan cezaevine taşındı

    Van'daki depremde hasar gören adliyenin Van M Tipi Cezaevi'ne taşınmasının ardından, tutuklu ve hükümlülerin kaldığı koğuşlar hâkim ve savcı odalarına dönüştürülerek, ertelenen soruşturma ve kovuşturmalara yeniden başlandı.

    Depremlerin ardından tedbir amaçlı olarak Van F Tipi ile M Tipi cezaevlerindeki hükümlü ve tutukluların başka illere nakledilmesi, adliye binasının hasarlı olması ve devam eden artçılar sebebiyle soruşturmalar ve kovuşturmalar ertelenmeye başlandı.

    Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte devam eden soruşturma ve kovuşturmaların daha fazla etkilenmemesi için inşaatı devam eden yeni adliye binası tamamlanana kadar Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) oluruyla depremden sonra boşaltılan M Tipi Cezaevi'nin yeni binasına taşınması kararı aldı.

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri tarafından orta hasarlı olarak belirlenen Van Adalet Sarayı, depremden sonra isyan çıkartan mahkûmların başka illerdeki cezaevlerine nakledilmesiyle boşaltılan M Tipi Cezaevi"ne taşındı.


    Mahkûmların kaldığı koğuşlar, savcı ve hâkim odası olurken, mahkûmların kullandığı sosyal alanlar ise duruşma salonları olarak kullanılıyor. Mahkûmların yattığı ranzalarda mahkeme dosyaları istiflenirken, koğuşların kapılarına asılan salon isimleri ise dikkat çekti.

    Depremden sonra ertelenen duruşmalar Adalet Sarayı"nın M Tipi Cezaevi"ne taşınmasıyla birlikte görülmeye başlandı. Ancak tutuklu sanıkların depremden sonra diğer illerdeki cezaevlerine nakledilmesi nedeniyle duruşmalarda aksamalar yaşanıyor. Van"da şu an kullanılan cezaevi bulunmadığından, mahkûmlar duruşma için getirildikten hemen sonra tekrar kaldıkları cezaevlerine gönderiliyor. Yaklaşık bir haftadır M Tipi Cezaevi"nde işlemlerine devam eden Adalet Sarayı"nın, İpekyolu Caddesi üzerinde yapılan yeni binasının üç ay sonra tamamlanması planlanıyor.





    Van Adliyesi, boşaltılan cezaevine taşındı Yorumları