Ortaya çıkan özel güvenlik gerçeÄŸi   Konuyu açan: Savrozi   Ä°lk Mesaj: 09-24-2013 (12:11)   Son Mesaj: 09-24-2013 (12:11)    Cevap: 0    Gösterim: 693  

    09-24-2013

    Ortaya çıkan özel güvenlik gerçeği

    Ortaya çıkan özel güvenlik gerçeği
    Ortaya çıkan özel güvenlik gerçeği

    Derbide taraftar sahaya dalınca ilk kaçan özel güvenlikçiler oldu. Ama bu trajikomik durumun altında acı bir gerçek var: Tamamına yakını gündelik çalışıyor. Eğitim ve donanımları yok. Canlarını tehlikeye attıkları bu maçlarda sadece 45 lira kazanıyorlar.

    Derbide taraftar sahaya dalınca ilk kaçan özel güvenlikçiler oldu. Ama bu trajikomik durumun altında acı bir gerçek var: Tamamına yakını gündelik çalışıyor. EÄŸitim ve donanımları yok. Canlarını tehlikeye attıkları bu maçlarda sadece 45 lira kazanıyorlar. DerÂ*biÂ*de yüzÂ*lerÂ*ce taÂ*rafÂ*taÂ*rın bir anÂ*da saÂ*haÂ*ya yöÂ*nelÂ*meÂ*siyÂ*le çok ilÂ*ginç bir göÂ*rünÂ*tü orÂ*taÂ*ya çıkÂ*tı. AsaÂ*yiÂ*ÅŸi saÄŸÂ*laÂ*makÂ*la göÂ*revÂ*li olan çok saÂ*yıÂ*da özel güÂ*venÂ*lik perÂ*soÂ*neÂ*li arÂ*kaÂ*laÂ*rıÂ*na biÂ*le bakÂ*maÂ*dan kaçÂ*tı. Bu duÂ*rum statÂ*larÂ*daÂ*ki güÂ*venÂ*lik soÂ*ruÂ*nuÂ*nu bir kez daÂ*ha tarÂ*tışÂ*ma koÂ*nuÂ*su haÂ*liÂ*ne geÂ*tirÂ*di.

    PROFESYONELLÄ°K ÅžART

    AnÂ*cak statÂ*larÂ*da göÂ*rev alan özel güÂ*venÂ*lik eleÂ*manÂ*laÂ*rıÂ*nın çaÂ*lışÂ*ma koÂ*ÅŸulÂ*laÂ*rıyÂ*la ilÂ*giÂ*li gerÂ*çekÂ*ler bu tür olayÂ*laÂ*rı kaÂ*çıÂ*nılÂ*maz kıÂ*lıÂ*yor. KoÂ*nuyÂ*la ilÂ*giÂ*li göÂ*rüşÂ*tüÂ*ğüÂ*müz VIP GüÂ*venÂ*lik ÅžirÂ*keÂ*ti'nin saÂ*hiÂ*bi SaÂ*im ÖzÂ*kan, koÂ*nuyÂ*la ilÂ*giÂ*li çarÂ*pıÂ*cı bilÂ*giÂ*ler verÂ*di.

    AyÂ*nı zaÂ*manÂ*da Özel GüÂ*venÂ*lik ÅžirÂ*ketÂ*leÂ*ri DaÂ*yaÂ*nışÂ*ma FeÂ*deÂ*rasÂ*yoÂ*nu'nun kuÂ*ruÂ*cu üyeÂ*si olan ÖzÂ*kan, maçÂ*larÂ*da göÂ*rev alan özel güÂ*venÂ*lik perÂ*soÂ*nelÂ*leÂ*riÂ*nin yüzÂ*de 95'inin güÂ*nüÂ*birÂ*lik eleÂ*manÂ*lar olÂ*duÂ*ÄŸuÂ*nu ve maç baÂ*şıÂ*na orÂ*taÂ*laÂ*ma 45-55 liÂ*ra kaÂ*zanÂ*dıkÂ*laÂ*rıÂ*nı ifaÂ*de etÂ*ti.

    GüÂ*venÂ*lik hizÂ*metÂ*leÂ*ri açıÂ*sınÂ*dan spoÂ*run apayÂ*rı bir dal olÂ*duÂ*ÄŸuÂ*nu ve uzÂ*manÂ*lık geÂ*rekÂ*tirÂ*diÂ*ÄŸiÂ*ni beÂ*lirÂ*ten ÖzÂ*kan, "DünÂ*ya geÂ*neÂ*linÂ*de statÂ*larÂ*da göÂ*rev alan güÂ*venÂ*lik eleÂ*manÂ*laÂ*rı özel eÄŸiÂ*timÂ*lerÂ*den geÂ*çiÂ*riÂ*lir. Bizde ise günÂ*düz bir siÂ*teÂ*de ya da biÂ*naÂ*da çaÂ*lıÂ*ÅŸanÂ*lar, 45 liÂ*ra ödeÂ*neÂ*rek oraÂ*ya koÂ*nuÂ*luÂ*yor.

    45 LİRA İÇİN DEĞER Mİ?

    ÃœstÂ*leÂ*rinÂ*de gömÂ*lek ve 5 liÂ*Â*ralık bir yeÂ*lekÂ*ten baÅŸÂ*ka hiçÂ*bir ekipÂ*manÂ*laÂ*rı yok. Bu ÅŸartÂ*larÂ*da çaÂ*lıÂ*ÅŸan bin inÂ*sanÂ*dan ne bekÂ*leÂ*nir? ÇoÂ*ÄŸu ‘45 liÂ*ra için neÂ*den caÂ*nıÂ*mıÂ*zı tehÂ*liÂ*keÂ*ye ataÂ*lım' diÂ*yor hakÂ*lı olaÂ*rak" deÂ*di.

    Kaynak: Bugün





    Ortaya çıkan özel güvenlik gerçeği Yorumları