HES eylemlerinin sembol ismi beraat etti   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 09-21-2013 (12:10)   Son Mesaj: 09-21-2013 (12:10)    Cevap: 0    Gösterim: 541  

    09-21-2013

    HES eylemlerinin sembol ismi beraat etti

    HES eylemlerinin sembol ismi beraat etti
    HES eylemlerinin sembol ismi beraat etti

    Erzurum'un Tortum ilçesinde 2011 yılında hidroelektrik santrali (HES) çalışmalarını protesto sırasında güvenlik güçlerine hakaret ettiği ve onları taş atarak yaraladığı iddiasıyla hakkında 6 aydan 9 yıla kadar hapis cezası istenen Leyla Yalçınkaya, tüm suçlardan beraat etti.

    Erzurum'un Tortum ilçesinde 2011 yılında hidroelektrik santrali (HES) çalışmalarını protesto sırasında güvenlik güçlerine hakaret ettiği ve onları taş atarak yaraladığı iddiasıyla hakkında 6 aydan 9 yıla kadar hapis cezası istenen Leyla Yalçınkaya, tüm suçlardan beraat etti. Tortum Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar mahkemesinde tutuksuz olarak yargılana sanık Leyla Yalçınkaya, delil yetersizliğinden tüm suçlardan beraat etti.

    Ödük Vadisi'ne kurulacak 3 ayrı HES için düzenlenen gösterilerden sonra Tortum İlçe Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini er olarak yapan Abdullah Teke, Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçede, 5 Ağustos 2011 günü Leyla Yalçınkaya'nın attığı taşla yaralandığını iddia etmişti. Aynı birlikte vatani görevini yapan er Adil Aldemir ise genç kızın kendisine "Şerefsizler" diye hakaret ettiğini ileri sürmüştü. Bunun üzerine Tortum Asliye Ceza Mahkemesinde Leyla Yalçınkaya hakkında 'görevi yaptırmama, hakaret ve kasten yaralama' suçlamalarıyla iki ayrı dava açılmış, birleştirilen dosyalarla ilgili savcı, tutuksuz yargılanan Leyla Yalçınkaya hakkında 9 yıla kadar hapis cezası istemişti.

    Kaynak: İHA





    HES eylemlerinin sembol ismi beraat etti Yorumları