KCK sanığına görüntülü yalanlama   Konuyu açan: Sondakika   Ä°lk Mesaj: 09-19-2013 (12:14)   Son Mesaj: 09-19-2013 (12:14)    Cevap: 0    Gösterim: 653  

    09-19-2013

    KCK sanığına görüntülü yalanlama

    KCK sanığına görüntülü yalanlama
    KCK sanığına görüntülü yalanlama

    Silivri'de devam eden KCK davasında sanık Dursun Yıldız, BDP İstanbul İl binasındaki KCK yöneticileri toplantısına katılmadığını savundu.

    Silivri'de devam eden KCK davasında sanık Dursun Yıldız, BDP Ä°stanbul Ä°l binasındaki KCK yöneticileri toplantısına katılmadığını savundu. Â*Ãœye hakim ise Yıldız'ın toplantıların yapıldığı il binasına giriÅŸ çıkış görüntülerinin dava dosyasında bulunduÄŸunu hatırlattı.

    İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen terör örgütü KCK davasında 93 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklardan Zekiye Ayık ve Hüsnü Taş hazır bulundu. 4 tutuklu sanık ile diğer tutuksuz sanıklar ise duruşmaya katılmadı.

    Mahkeme Başkanı Ali Alçık, önceki duruşmada sorgusu yarım kalan tutuklu sanık Dursun Yıldız'ı, sorgusunun tamamlanması için kürsüye çağırdı. Alçık, sanık Yıldız ile Arif Yılmaz arasında geçen bir telefon tapesini okudu. Alçık, "Size ne yaptığınızı soruyor ve siz de il binasında olduğunuzu ve dışarı çıkmanıza izin verilmediğini söylüyorsunuz. Arif Yılmaz da 'çıkın dışarı ve kendinizi dövdürün' diyor. Bu konuşmayı hatırladınız mı?" diye sordu. Yıldız, "Arif Yılmaz Gaziosmanpaşa ilçe Başkanıdır. Ben ise il yöneticisiyim. Bana böyle bir talimat veremez. Sadece ironi yapmıştır. O gün polis barikat kurmuş ve dışarı çıkmamıza izin vermiyordu." diye konuştu.

    Önceki oturumda BDP il binasında farklı tarihlerde düzenlenen KCK il yöneticilerinin de katıldığı toplantılar hatırlatılan Dursun Yıldız, toplantılara katılmadığını söyledi. 28 Ağustos 2011 tarihinde Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlenen toplantıya katıldığını belirten Yıldız, bunun haricinde parti il binasında yapılan toplantıların bazılarına katıldığını, ancak bu toplantıların da yasal parti toplantıları olduğunu savundu. Yıldız, sivil toplum örgütlerinin yapılanması ile alakalı dışarda görevli olduğunu belirterek il binasına zaman zaman geldiğini ve 10-15 dakika kalıp gittiğini söyledi.

    Bunun üzerine üye hakim Alparslan Uz, bazı soruları olduÄŸunu belirtti. Yıldız'ın dava konusu toplantıların yapıldığı tarihlerde il binasına giriÅŸ ve çıkış görüntülerinin dosyada yer aldığını hatırlattı. Yıldız ise bu toplantılardan haberi olmadığını ve katılmadığını yineledi. Bunun üzerine 7 AÄŸustos 2011 tarihinde KCK yöneticilerinin de katıldığı toplantı sırasında il binasına 14.35'te girdiÄŸi, 17.05'te çıktığına iliÅŸkin görüntü bulunduÄŸu hatırlatıldı. Ayrıca aynı kiÅŸilerin katıldığı 8 Mayıs 2011 tarihli toplantı gününde de il binasına 18.03'te girdiÄŸi, 21.49'da da çıktığına iliÅŸkin görüntü bulunduÄŸu hatırlatıldı.Â*

    Kaynak: CÄ°HAN





    KCK sanığına görüntülü yalanlama Yorumları